34+2 haftalık hamileyim. Doktorum kan ve idrar istedi diye bende ÖZEL OLMAYAN hastahaneye randevu aldım. Kan ve idrar olduğu için aç karnına gittim. Barkod almak için uzun ve yavaş bir kuyruk bekledik. Sonra doktora girebilmek için uzun ve yavaş bir kuyruk bekledik. Girdim içeri uzattım kağıdımı bu tahlilleri yapmanızı rica ediyorum dedim: kan ve idrar fln diye. Ben muayene etmem lazım dedi. İyi et. Ultrasonla baktı. Kadın bakıyor ama yüzüme bir kere bakmadı. Şikayetin nedir sormadı. Sonra bakayım ne istemiş dedi gösterdim hmm dedi sekreterine seslendi. Tamam. Üstümü düzelttim nts ye gidip geleceksin tahlillerin barkodunu dışarıdaki sekreterden alacaksın benim aletim bozuk dedi. Gittik bir de dışarıdaki sekreterde ““tekrar uzun ve yavaş bir kuyruk bekledik.” İndik kan alma yerine. Abartmıyorum 50 - 60 kişilik kuyruk. Kuyruk bekledik kan verdik. Dedim idrar için kutu vermeyecek misiniz? Barkodun yok neyini vereyim. Dedi. Bende nasıl olur dedim gayri ihtiyari. Barkod yok ne yapabilirim git barkodunu getir bilmem ne. Hayır ben sana gayet kibar saygılı konuşuyorum. Merhaba, kolay gelsin, rica ediyorum vs. Sen niye karşında öküz varmış gibi kabasın??? Neyse gittik yukarıdaki hanım efendiye. Diyeceğim ki barkodu eksik mi verdiniz yoksa doktor mu eksik işlemiş?? Up uzuuuunnn bir kuyruk. Sadece soru soracağım ona göre sıraya da girerim Allah cezasını versin sırasının da. Bu defa da sekreter yerinde yok. Bekle Allah bekle. Öndeki iki Kadın da vır vır yok sıramızı çalıyorlar, benim sesim çıkmıyor diye hakkımı yiyorlar benim sesim çıksa bunları mahvederim falan. Annem de kibarca dedi ki, kızım biz bugün bu sırayı iki kere bekledik. İndik aşağıda bir de kan sırası bekledik. Ya eksik barkod var ya da bir sorun var soralım ki ona göre girelim sıraya. // desem ki benim gibi hamileler, değiller de!!! Görüyorlar elim ayağım titriyor. Tansiyonum düştü bayılacağım artık olduğum yere! Hala vır vır !!! Neyse hanım efendi geldi güç bela elli kişilik hengamenin arasında derdimi anlattım ( tabi bu da bayağı zaman alıyor) doktor hanım istememiş dedi. İyi güzel. Doktor hanıma gittik. Kapısı ana baba günü. Sekreterini yakalasam derdimi anlatacağım sekreterini yakalayamıyorum. Anneme dedim Allah aşkına gidelim benim dermanım kalmadı. Dur kızım buraya kadar geldik dedi. Kapı açıldı nihayet annem doktora soracak, ama nasıl bağırıyor kapat kapıyı sıranı bekle bilmem ne. Sıra dediğim de kendileri çağırıyor. Benim ikinci defa beklediğim sana vahiy mi gelecek ?? Sonra sekreteri geldi kapıyı kapatmaya kapının kulpundan tuttum dedim böyle böyle. Zorla anlattım derdimi. Cevap şu; doktor hanım gerek görmemiş ben birşey yapamam.
Neyse.
Ben şimdi orada bekleyeceğim bir daha dırdır işiteceğim, sıra üç güne ya gelir ya gelmez. Barkodu sisteme sokacak, gideceğim sekretere sıra bekleyeceğim. Öğle arası girecek iki saat bekleyeceğim. Sonra barkodu alacağım. Kan sırasına gireceğim kan sırası da ölüm sırası gibi birşey. Ölmez sağ Salim sıra bize gelirse idrar için bir kaba bir kağıt yapıştırıp uzatacak hanım efendi. O kabı bırakıp özgürlüğüme kavuşacağım. Adam öldürenler bile bu kadar uzun yatmıyorlar içerde. Ölmez sağ kalırsam bir de kahvaltı yapıp ntsye gireceğim, artık orada sıra var yok Allah Kerim! Sonuçları hemen verir vermez kim bilir??? Bir de bu sonuçları doktora göstermek için sıra bekleyeceğim.
Ben almayayım sağ ol.
Doktor hanım gerek görmeyince ağlaya ağlaya çıktım hastahaneden.