Kızlar mükemmel bir mutluluk bir mart annesi olarak artık ben mezun oldum ☺️ Bebeğimde bir haftalık oldu 🌸 Her şey o kadar güzel ki inanın kokusunu aldığınız an dünya daha farklı bir yer olacak şuan iki saatte bir kaldırıp uyandırıp emziriyorum. Süt işleriyle ilgili benim çok sorum olurdu hamileyken bu postu o yüzden açtım ben 38+0 da suyum azaldığı için zorunlu sezeryana alındım spinal anestezi ile çok şükür inanılmaz güzeldi ne ağrım var ne sızım . Neyse doğum hikayemi anlatmıştım size süt işini söylemeye geldim. Doğumu ne şekilde yapmış olursan ol özellikle sezaryaan isen sütün hemen gelmeyecek fakaaaaaat ! sen bebeğin doğduğu andan itibaren gögsünde tutar memeni ağzına sürekli verirsen sütün gelene çene kaslarını ve emme refleksini geliştirir hiç mama verilmedi bebeğime bu dediklerimi yaparsanız gerekte yok ama mama veriyor olsanız bile hastane verse bile bu dediklerimi yapın. Ameliyattan çıktım diypp bebeğinizi kucağınıza almadan durmayın hep kucağınıza alın meme verin o çeke çeke sütü getiriyor ve çekerken ağzına çok az damla damla süt geliyor merak etmeyin ve onun kiraz kadar olan midesine bu süt yetiyor iki saatte bir maksimum alın alın emzirin sizde alışacaksınız harika bir şey.Hee o boş boş çektiği için gögsünüz acıyor hatta bir tık yara oluyor o doğruymuş burda çok okumuştum. Eğer lansinoh kremim ve gümüş kapağım olmasa yanmıştım o acı kötüymüş amaa bu ikisi varsa endiseye asla gerek yok bebeğimi ilk memeye koyduğum andan itibaren memeden her çektiğimde kremi bolca sürdüm hiç korkak alıştırmadım üzerine gümüş kapağımı kapadım bi sonraki emzirmeye kadar meme uclarım pamuk gibi oldu sadece bir gün meme ucu ağrısı çekerek bu günüde rahatça atlattım. Ve asıl bembeyaz olan sütüm doğumdan ertesi gün eve çıkınca akşama doğru geldi ve işte o an nasıl bir mutluluk bu arada üç güne mutlaka geliyor endişe yok meme ucundan gelen o sıvı ona yetiyor . Çok mama vericem illa derseniz tabiki mamayla beslenende bebek sütle beslenende bebek ben sadece anne sütünü nasıl getirdim onu anlatıyorum. Neyse bir haftalık anne olarak her şey yolunda happy kids çok sakin hiç burası gibi değil bu arada 😂 saat:07 03 bu gece 3 kere emzirmeye kalktım emzir gaz çıkart altını değiştir derken 1.30 saat ayakta kalıyorsunuz . İki saatte bir emzirmeniz gerek yoksa sarılık olur alarm kurup kalkıyorum neyse şimdi uyımam gerek bir sonraki emxirme vakti 09:00 da ona hazır olmam lazım 😂