Ly020818 Merhabalar kahvaltıda yumurta için kendimi zorluyorum sevdiğim bir yiyecek degil ama çok bebek için gerekli sadece tam haslanmis yiyebiliyorum ne zmn suya koysam çat pat patlıyor dört beş yumurta boşa gidiyor catlamamasi için öneriniz var mı
Busra34ybg Ly020818 yumurtayı direk dolaptan çıkarıp haşlanınca çatlıyor malesef sıcak soğuk tepkimesinden dolayı oda sıcaklığında biraz bekletip öyle haşlarsanız bide azıcık tuz ekleyin suyuna çatlama olmuyor :)
Madinanin-Annesi Ly020818 tencereye koydugunuz suyla ilk yikayin tencereye su doldurun yumurtalari koyun.Elinizde bir az isinsin soguk yumurtani sixak suyla karsilatirmayin.Yumurtayi hic bir zaman soguk kullanmayin.Pasta borekde bile cikarin ya elinizde yada dusarda bir bes dakka falan alsin
Ly020818 Nslhnkr ona dikkat ediyorum ama demekki dolaptan çıkarıp direkt koyunca sicak soğuk olup catliyor
zeynepbalci Ly020818 ben de direk dolaptan alıp koyuyorum çatlama filan olmuyo kendi çatlak değilse bence farklı yumurta dene canım, bimden mi aldın mesela o yumurtayı?
Ly020818 zeynepbalci sürekli aldığımiz bir şarküteri var değiştirmek lazım aslında çünkü dikkatli bakınca hepsinin üzerinde inceden catlaklar var
Gardenya7 Ly020818 çatlamaması için yumurtanın hava olan alt kısmını bir iğneyle delin ondan sonra haşlayın
ozlemak42 Köy yumurtası haricinde marketten aldığım her yumurta çatladı köy yumurtasının kabuğu kalın olduğu için çatlama olmuyor bende dolaptan çıkardığım gibi bi su da yikar koyarım
zeynepbalci Ly020818 çünkü bimde çok duydum kardeşim diyodu, köy yumurtası bulursan çok güzek olur 👍🏻🤗