Kızlar merhaba zorlu süreç geçiren hamilelere umut olsun hikayemiz bu arada dr göbek adını umut koydu 😃hamileliğimi ilk öğrendiğimde kasık ağrıları ile başladık 9.haftaya geldiğimizde kanama oldu düşük riski hastanede yattım çıktım evde yemek yapmak dışında pek fazla hareket etmedim tam o geçti derken 18. Haftada önceki sezeryan dikişlerinde incelme olduğunu ve erken doğum riski olduğunu öğrendik 25. Haftada ağırıyla hastaneye gittim ve 2 cm açıklık rahim boyu kısalmaya başlamıştı serklaj yapılmadı eğer dikilirse içten dikişler patlar senin hayati riskin olur dedi dr hastanede yine yatiş ilaçlar ile durduruldu o günden doğuma kadar annemde kaldım ve sadece wc ve yemek için kalkıyordum bu arada 5 yaşında oğlumda var çok zor ve stresli günler geçirdik her an doğum olabilirdi ilaçlar ve sürekli yatarak geçti hamileliğim ciğer geliştiriciler yapıldı yaşam sınırını geçse derken 30 lu haftaları görmek hayal gibiydi çok şükür 36+3 de sezeryan oldum artık rahmin yırtılabilir daha fazla bekleyemeyiz dedi 35 de alacakdı aslında biz biraz daha beklemek istedik nst de sancılar arttı ben o kasılmaları 4 aydır çekiyordum zaten dr daha da riske atamam dedi ve 36+3 de sezeryan oldum bebeğim küvöze girer diye çok korkuyordum kilosu da iyiydi ciğer geliştiriciler de yapılmıştı çok şükür güzel geçti küvöze girmedi ve iyiki erken alınmış içten rahmim yırtılmış mucize gibi kanama olmamış dr fotosunu çekip gösterdi ucuz yırttık dedi yoksa hem seni hem bebeği kaydedebilirdik dedi çok şükür bütün sıkıntılı günler geride kaldı ameliyattan çıktım yarım saat ağladım çektiğim sıkıntılar bitti dedim artık hem evime hem de bebeğime kavuştum şu an kucağımda uyuyor 4 günlük olduk Evimizdeyiz rabbime binlerce şükürler olsun umudunuzu kaybetmeyin elimizden geleni yapıp Allah a tevekkül edin