Merhaba anneler..
Size burada hamileyken çok okuduğum ve kendime güç kuvvet bulduğum pozitif doğum hikayelerinden birini anlatacağım :) Tam olarak 40 haftaya kadar bekledim her kontrolümde doktor vajinal muayene edip açıklığıma bakıyordu çünkü 3cm açıklığım oluşmuştu. Amma benim kızımın gelmeye niyeti yoktu hiç ağrım sancım olmadı. Doktorum bekleyelim zamanını ancak bebek kilo çok almadan seni doğurtmak istiyorum dedi. Ben inanılmaz Normal doğum taraftarıydım ve hala öyleyim. Herneyse ben açılmam olsun diye sıcak duşlara mı girmedim squat mı yapmadım evi 2günde bir dip köşe temizliyor eğilip kalkıyor asla yorulmuyordum hareket berekettir diyerek😊 Ancak sancım gelmeyince beni 40ıncı haftada suni sancı verip doğurtmak istedi doktorum.
Bir cuma sabahı hastaneye gittik, bu arada hemşireyim ve doktorumla beraber çalışıyorum ne kadar işin içinde olsamda bunu yaşamadan anlayamıyor insan. Yatışım yapıldı normal doğum üzerine ve kaçmanın yapıldı nst çekildi hoca geldi açıklığma baktı hala 3cm ve suyumu patlattı. Suni sancımı hemen orada taktılar, ben direk yürümeye başladım asla yatmadım ebeler zorla yatırmaya çalıştılar ☺️ ama her sancı geldiğinde yere çömeldim squat yaparak karşıladım yürüdüm. Bu arada sancı demişken ilk takıldığında hafif adet sancısının 2katı oluyor. Daha sonra artmaya başladı belime vurmaya başlayınca anladımki açılıyorum, ebe muayene etti baktık ki 6cm olmuşum bile saat 11:00 falan. Sonra hemen epiduralim takıldı ve missss😍 O sancılar kesildi karıncalanma hissediyorum ağrı geldiğinde o kadar konforlu ki. Zaten epidural açılmayı arttırıyor 1saat sonra 8cm olmuştum. Yürümeye başladım ve bir baskı hissediyordum bebeğin başını büyük abdestim gelmiş gibiydi hemen çatala çıktım son çıkışımdı artık. Tam 3kere ıkındım ve miniğimin sesini duydum kucağıma bir verdiler o sancıları çeken ben değilmişim gibi gülmeye başladım birden bütün ağrım sancım korkum bitti huzurum kucağımdaydı daha ne olsun💕 Çok uzattım farkındayım Her doğum kendine özeldir ama inanırsanız başarırsınız. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.. Şimdi ise meleğim yanımda uyuyor🥲 3aylık oldu bile zaman su misali…