Herkese merhaba guzel anneler
Burda doğum hikayemi yazmak bana da nasip oldu hiç uzatmadan konuya geçeceğim
Ultrasonda 3800 gözüken bebeğim artık beni çok yormustu kafası kasiklarimdaydi ve karnim tam anlamıyla aşağıya düşmüştü gorenler doğum vaktin gelmiş karnin aşağıda diyorlardı 37. Haftada sancilarim baslamisti ve nst de sancılar çıktı doktorum alttan muayene etti ama acilma yoktu eve gönderdi 38. Haftada gel konuşalım dedi ama hazirlikli gelmemide dile getirmişti artık okadar yorulmustum ki 38 sezaryen haftasından alınmasını istedim ve buna kendim karar verdim tabi çevrem saçmalama normal yap sezaryen asla olma demeye başladilar hatta bi gün nasıl dünyaya getircem diye aglamistim gerçekten cesaretim kendime güvenim yoktu normal doğuma 🤷🏻♀️ doktoruma mesaj attım ve 38 de alınabilirmi diye sordum ve 39. Haftayı bekleyelim cigerleri gelişmemiş olabilir yoğun bakıma alinabilir dedi tereddütte kaldım hatta burda.post bile açmıştım doktoruma bilgilerimi attım ve sezaryen olmayı istedigimi dile getirdim ve 17.03.2021 tarihine gün aldık 38+0 sabah 7.30 da yatış islemim yapıldı önce nst ye sonra doktoruma kontrole girdim ve odama geçtim ameliyat önlüğümü getirdiler kan tahlili alınıp damar yolu açıldı tabi durduramasam da göz yaşlarım aktı 🥲 saat 9da ilk beni aldılar sezeryana sedyeye yattım burda korkutulan o sonta çok da canımı yakcak derecede degildi taktılar ve ameliyathaneye çıktık annem bi yerde ağlıyordu esim bi yerde ben evladıma kavusabilcekmiyim stresiyle ağlayarak girdim ve ameliyathaneye gelmiştik sedyeden masaya alirken bacaklarimdan ıslaklık olduğunu farkettim ve o ıslaklık bebeğin suyuymuş Beni masaya aldılar oturtup belimden igne yaptılar bacaklarimdan ayak parmaklarıma doğru inen bi sıcaklık oluştu ve beni yatırdılar önüme perde geldi konuşmaya başladık hemsireyle çekme germe testi yapicaz hissedicekmisin bakalım dediler oysaki bebegi cikartyolarmis ve ben hissediyorum bunları diye cevap verdim ve bi ağlama sesi bebeğim di ağlayan 😥 narkozun etkisiyle bulanti yapti uykum geldi o an öğurmeye başladım göğüs kafesimde bi yanma başladı ard arda göğsüm de yanma var dedim normal bastırma işlemi yaptik bebegi çıkartmak için dediler o kan kokusu içimi çok kötü yaptı narkozluyum uyanığım ama alkol içmiş sarhoşlar gibi kafam güzel bittimi bebeğim nerede hakkınızı helal edin diye hemşireler le konusuyodum bebegimi getirip annesi gözün aydın dediler küçücüktu çok güzel di ama şoka girmistim kendimde değildim işlemler bitti üşüyerek ameliyattan çıkarttılar eşim kapıda bekliyodu ağlayarak bebeğim bebeğim diye çok ağladım eşim de benle ağladı odamıza geldik bebegimi getirdiler narkoz etkisiyle çok üşümüştüm dişlerim titremekten birbirine vuruyordu ama kızım için degerdi hersey saat 3 e kadar belden aşağıyi hissetmedim 3 den sonra uyusukluk gitti üstümü giydirdiler ayağa kaldirdilar ve ilk yürümemi istediler basta zorlandım ama cocugum için kalkmak toparlanmak ona bakmak zorundaydim çok canım yandı ama kalkıp eşimle yürümeye calistim ara ara ağrı kesiciler vurdular antibiyotik verdiler bugün 2. Günümüz kızımla büyük tuvalete çıkmam lazım di mide çorbayla dolu olduğu için yapamadık ama 2. Günün sonunda lagma yapılmasını istedim ve lagmami yaptılar kızımla hastaneden çıkış yaptık ve evimizdeyiz elhamdülillah ❤❤ diyeceğim şu ki her insanin normal doğumu olsun sezeryan doğumu olsun ayni ve bir olmuyo o yasadi sende yasicaksn diye bisey yok sezeryanin tek bi önemli noktası var kendini yatmaya değil toparlanmaya toparlanmak için de yürümeye ihtiyacın var kimin için evladin için Kendinizi nasil hazrlarsaniz o psikoloji o şekilde gidiyor yaticam ameliyat oldum kalkamam aciyo dikişlerim derseniz hiç bir şekilde bu sezeryandan memnun kalmazsınız ama yürücem pis kan çıksın karnim insin diyosaniz hastane koridorlari sizi bekliyor tur atarak dik yürüyerek kendinize gelirsiniz 🙏🏻❤