Aynuromerbyr12
Aynuromerbyr12
sabah 9:30 1 dilim tam buğday ekmeği, 2 ceviz 1 haşlanmış yumurta, 2 dilim peynir, 5-6 zeytin, domates salatalık. Haftada 1-2 gün 1 tatlı kaşığı tahin pekmez veya bal-kaymak ( sabah reçel şekerli şeyler yemiyorum) haftada 2-3 gün avokado.
12:00 : 1 sade türk kahvesi - 1 kare bitter bazen
15:00: 1 bardak süt, elma (veya muz veya 1 adet meyve)
Akşam 18:30 Her gün salata veya haşlanmış sebze veya yoğurt. Yanına bazen çorba. Haftanın2 günü krmızı et, 1 balık, 1 tavuk,1-2 gün bakliyat . Sebzeyi ihmal etmiyorum.
Acıkırsam akşam 8:30 gibi 8-10 çiğ badem veya fındık, bir kaç kuru üzüm. Bazen ayran
Genel olarak : hayvansal yağ kullanmamaya dikkat ediyorum. Yemek ve çorbaları az zeytinyağı ile yapıyorum. Pek fazla Tuz kullanmıyorum. Gün aşırı sade soda içiyorum. Akşam meyve yemiyorum. Kuru meyve tüketimine dikkat ediyorum kabızlık olduğunda tüketiyorum sabah aç karna, kalorileri yüksek, fruktoz miktarı fazla yağlanma yapar.
Tatlı canım isterse haftada 1 kez belki, hamur işi, kızartma aburcubur yemiyorum. Makarna pilav yemiyorum. Ayda 1-2 kez istediğim bir şey olursa yiyorum. Ama abartmadan yani normalde bu şekilde besleniyordum. Şimdi süt ürünlerini arttırdım. Her gün yürüyüş yapmaya dikkat ediyorum. 3-4 litre su içiyorum.
- haftaya başladım. 5 kilo aldım. İlk 4 ay hamileyim nasılsa diye dikkat etmemiştim , özellikle ekmek , tatlı gibi şeylere 3 kilo o süreçte aldım.