Kızlar herkese merhaba. Aklıma gelen en ince detayına kadar yazmak istiyorum hikayemizi çünkü ben doğumun olacağı sabaha kadar burdan her gün doğum hikayesi okuyup öyle uyuyordum 🙊
Kendi isteğim üzerine spinal sezeryan olmaya karar verdim ve doktorumla konuşup 38+4 perşembe gününe gün almıştım. Ama pazar akşam eşimle avm de gezerken bir anda çok kötü bir sancı girdi karnıma ve eşime yürüyemeyeciğimi söyledim biraz durup dinlendikten sonra zorda olsa arabaya binip eve geldim uzandım ve yarım saat sonra karnımda inanılmaz bi ağrı oldu afedersiniz ishal oldum ama öyle böyle bir ishal değil. Tabi hemen buraya girip baktım doğum belirtisi yazıyordu bende biliyordum ishalin doğum belirtisi olduğunu ama tam emin olamadım neyse dedim uyuyalım eşime. Zorla da olsa uyudum sabaha karşı tuvalete kalktım inanılmaz bi ağrı vardı karnımda Allahım nasıl yatıcam diye söylenip yatağa yattım ve resmen pıt diye bi ses geldi karnımda bir anda bacaklarımdan suyum aktı evet kızlar kesin olarak suyunuzun geldiğini anlıyorsunuz 🙂 sonra ne yapacağımı şaşırdım ama tabi bir o kadar da sakin bir şekilde önce eşimi uyandırdım suyum geldi kalk hadi diye sonrasında annemi uyandırdım tabi eşim ve annemde bir panik bende hiç olmayacağım kadar sakinim 😄 dedim sakin olun ben bi duşa gireceğim sizde o sıra da çantamı falan kontrol edin ben tabi duşa girdim hala suyum gelmeye devam ediyor duştan çıktım saçlarımı kuruttum doktorumu aradım ve hastaneye doğru yola çıktık bu arada Ankara da yaşıyorum liv hospital da yaptım doğumumu. Hemşirelere durumumu söyledim hemen bana oda verdiler eşim yatış işlemlerini yaptırmaya gitti ve bizde annemle odama geçtik. Ebe geldi ve önlük getirdi onu giyip açıklık kontrolü için kendini çağırmamı istedi tabi ben en çok korktuğum şeylerden birisi olduğu için sezeryan olacağımı ve açıklık kontrolü istemediğimi söyledim tamam o zaman deyip nst bağladılar. Yaklaşık bir saat nst de kaldım o sırada doktorum geldi plansız olduğu için ameliyathaneyi ayarladıklarını hazır olduğunda da beni alacaklarını söyledi beni bastı bir korku ve panik 😏 bu arada canı aşırı derece de tatlı biriyim aşırı hassas ve kırılgan bi yapım vardır ve çokta cesaretsizimdir 😑 neyse geldiler beni götürmeye annemle eşimin odada beklemesi gerektiğini onların beni ameliyathaneye indireceklerini söylediler beni aldılar ve korkulu rüyamın olacağı yere gittik 😀 beni sedyeye oturtup öne doğru eğilmemi istedi anestezi doktoru ve iğneyi yaptığını söyledi hiiiç acımadı diyebilirim elimin üstünden açtıkları damar yolu beni bitirmişti spinal iğnesi hiçbir şeydi onun yanında 🙂 iğnem yapıldı ve bacaklarımda karıncalanma oldu gerçekten doğru çekiştirmeleri ve bastırmaları hissediyorsunuz ama hiçbir acı yok doktorumla konuşurken aslında her şey bitmiş bile 😂 bebeğimin sesini duyduğum an zaten artık dünya durmuştu benim için ❤ bebeğimin ilk muayenesini yapıp onu babaya götürdüler 20 dakika sonrasında ben çıktım odaya 11 de indim ameliyathaneye bebeğim 11.23 de doğdu 11.40 da da ben odamdaydım ❤ gelelim bu ilk ayağa kalkma mevzusuna benim için çok zor değildi elbette zor tabi ama dayanılmayacak gibi değil bebeğiniz için yapıyorsunuz gerçekten ve şuda çok doğruymuş ne kadar çok yürürseniz o kadar iyi oluyor. Ama kızlar zor bi şey varsa eğer oda karnınıza bastırmaları kanama kontrolü için bunu 3 kez yapıyorlar 15 sn sürüyor bastırmaları dayanılmayacak gibi değil ama zor maalesef. Ertesi gün taburcu oldum ben ama gaz çıkaramadım maalesef lavman yapıldı. Gaz için de tavsiyem kesinlikle incir kompostosu yanınızda yapıp götürün benim ani olduğu için yapamadık eve çıkınca çok faydasını gördüm bugün kızım 9 günlük ve ben sanki hiç doğum yapmamış gibiyim şöyle söyleyim ilk gün sadece çok ağrım oldu çok şiddetli adet sancısı gibi onun içinde zaten iğne yapıyorlar epidurale basıyorsunuz ve iyi hissediyorsunuz 🙏 yani kızlar sezeryan bence çoookk büyük rahatlık. Bu arada çok uzattım sanırım hakkınızı helal edin Rabbim bu güzel duyguyu isteyen herkese nasip etsin inşallah ve gününü bekleyen güzel anneler rabbim evladınıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah 🙏🌸 sorularınız varsa fırsat buldukça cevaplarım kendine iyi bakın 🥰