Kaç zamandır bu anı bekliyorum, nasip oldu çok şükür.
Benim doğum hikayem 9 Mart’ta belden ve kasıktan gelen sancılarımla başladı. Yalancı kasılmadır diyip önemsememiştim. 12 mart sabah 5 gibi sancılarım daha uzun sürmeye başladı ve artık hastaneye gitme vakti olduğunu anladım. Hastanede hemen açıklık kontrolü ve nst yaptılar. Açılmam 2 cm’di.
sancılarım düzenliydi fakat doğum için yeterli değildi. (70-90 arası gidip geliyordu)
Sonra doktorum geldi muayeneye suni sancı kararı aldık(normal doğum istemem sebebiyle)
sabah 9′dan akşam 6 ya kadar suni sancı aldım. Bu arada açıklık kontrolüm hep yapılıyordu fakat bir türlü ilerleme olmuyordu. Akşam 4 buçuk gibi sancılarım iki üç dakikada bir geliyordu ve ben sancıdan kıvranıp ağlıyordum. Son açıklık muayenemde bu kadar sancıya rağmen açılmam 3 cm olmuştu ve sezaryen kararı aldı doktorum.
Daha önce hiç ameliyat olmadığım için çok aşırı heyecanlıydım hem bu kadar ani olması, hem o kadar sancı çekmem, hem de kızıma kavuşacak olmamdan dolayı.
-öncelikle spinal sezaryende korkulacak hiçbir şey yok. İğne acıtmıyor.
yaklaşık 5 dakika içerisinde dünyanın en güzel sesini duyuyorsunuz.
-ameliyat boyunca hiçbir şey hissetmedim. Sadece bebeğin çıkışını hissettim karnınızda bir boşluk oluşuyor.
-ameliyat boyunca sürekli nabız tansiyon oksijen kontrolü yaptılar.
-dikişlerden sonra bana titreme geldi ısıtıcı taktılar.
-odaya girdiğimde bebeğime sarıldım ve sütüm geldi çok şükür.
-ilk 2 -3 saat bacaklar uyuşuk olduğu için ped değişimlerini hasta bakıcılar yapıyor.
-sonda çıkarılırken de hiçbir şey hissetmedim.
-baş ağrım olmadı. Sadece birkaç gün boyun omuz ve bel ağrım oldu.
-bugün 5 günlük ve çok şükür her şey yolunda gidiyor. İlk 2 gün dışında hiçbir sıkıntım olmadı.
sonuç olarak, bebeğime kavuştuğum için bu acıların hepsini unuttum ve onun kokusunu ine çekmek dünyalara bedel.
sorularınız varsa yanıtlayabilirim.
herpinize sağlıklı doğumlar inşallah 🙏🏻