Arkadaşlar merhaba, yazmaya ancak fırsat buldum. 39+1 de muayeneye gittiğimde bebeğin kanala girdiğini ama hiç sancım olmadığı için 40a kadar bekleyip doğum gerçekleşmezse suni sancı vereceğini söylemişti doktorum. Yusuf yusuf olmuş, ha gelir mi gelmez mi derken miraç kandili gecesinde sabaha karşı 4.20de suyum gelince yataktan fırlayıp kendimi banyoya attım 😄 bu arada 2. doğumum olacağı için doktor sancılar 10 dkda bir olunca hemen hastaneye geçin demişti. Banyodan çıktığımda sancılar 10 dkda bir geliyordu zaten😂 hemen meryem ana otunu suya ıslattı eşim, evden hazırlanıp çıktık derken benim sancılar 5 dkda bire düşmüştü bile. Yolda giderken dualarımı okudum ve hastanenin kapısına geldiğimizde meryem ana otunun suyundan 1 yemek kaşığı içtim. Odaya yerleştik, beni nstye bağladılar derken sancılar artık sürekli olmaya başlamıştı. Saat 6.00 da ebe açıklığı kontrol ettiğinde 5 cmdi. Ikınma hissi geldiğinde sadece 15 dk geçmişti, ebe tekrar baktı ve açıklık 9 cm olmuştu. Son anda doktorum da geldi, apar topar doğumhaneye götürdüler 😄 saat 06.36 olduğunda 2. ıkınmamda( tabi ebenin de karnıma bastırması suretiyle) İpek kızım dünyaya geldi. Suyun gelmesiyle beraber 2 saat içinde oldu bitti 🥰 Rabbime şükürler olsun şimdi kucağımda emiyor. Allahım heyecanla doğumunu bekleyen tüm arkadaşlarımın yanında olsun, böyle kolay bir doğum nasip etsin inşallah ❤