Kızlar kontrole diye gittim doğurdum😂 size tavsiyem kendimi o kadar şartlamışımki normal Doğuma her türlü duruma hazırlıklı olun derim. Öncelik bebişlerinizin ve kendinizin sağlığı olsun. Gelelim hikayeme.
Çarşamba günü kontrolüm vardı. Ama benim bebeğim fazla hareket etmez olmuştu. Eşimi aradım hayatımmm Çarşamba değilde Pazartesi gitsek bu hafta ki kontrole bişey yoktur inşaAllah da içimiz rahatlasın dedim. Annem ve kayınvalidemde yanımdaydı. Dalga geçtikleri hadi kız gitte doğur gel dediler 😂 bende onlar telaş etmesin diye bişey yoktur kıpırtı şeklinde hissediyorum hareketlerini belki suyu felan azalmıştır bi gideyim de içimiz rahat etsin dedim. Böylelikle 08.03.2021 tarihinde hastaneye kontrole gittim. Doktorum çıkmıştı nöbetçi doktor ilgilendi. Sancılarımın suyumun iyi olduğunu söyledi. Kan dolaşımına bakayım son olarak dedi. Onu görünce eveett bebeğe kan gidimi azalmış dedi. Ben başladım ağlamaya. İyi mi kızım kan gitmiyor mu demeye. Nöbetçi doktor benim doktorumu aradı. Elif hocam ne yapalım dedi. Gözlem altında tutulmam gerektiğini söylediler. Bugün ya da yarın doğumun gerçekleşeceğini söylediler. Sürekli ağlıyorum ne diyeceğimi bilemiyorum olayı idrak edemiyorum. Mart ayı sonuna ve normal Doğuma şartlamıştım kendimi çünkü. Hastaneye yatışım yapıldı. Bana önlük verdiler. Bunu giymeme gerek yok gözlem altında durcam ben dedim. Hemşire bence giymelisin senin için rahat olur dedi. Düşünün hala idrak edemedim Doğum yapacağımı😂 neyse işte yatışım yapıldı. Doktorum aradı. Bebek senin damarlarından besleniyor damarlarına kan gidiminin azalması önemli bi konu. Ben seni iki hafta daha bekletemem evede gönderemem riske atamam ani bebek ölümüne sebep olur kan gitmeme durumu dedi. 36+4 zaten herşeyi gelişmiş durumda riske atmanın manası yok dedi. Senin bünyen normal Doğuma çok uygun normal olmasını istiyorum dedi. Suni sancı verelim akşam 20:00 den sonra. Bebek ya da sen durumu kaldıramazsanız sezeryana alırız dedi. Ben ağlıyorum olayın şokundayım ne düşüneceğimi bilmiyorum. Hala normal doğurmak istiyorum tabi suniyi istiyorum. Ama çok fazla kendi sancımla Doğum yapmak istemiştim. Sunidende korkuyordum tabi. Duyduğumuz okuduğumuz Doğum hikayelerine bağlı olarak. hayırlısı dedik beklemeye başladık.
kızlar size en önemli tavsiyem tevekkül edin bol bol. Rabbim çok güzel sonuçlandırıyor. Hastaneye yatışım yapıldığı andan itibaren kuranı Kerim okumaya tesbih çekmeye hiç ara vermedim. Namazlarımı hiç bırakmadım. Bir vakit namaz kılamadım sadece hala üzülüyorum onu kılamadığıma. Gerçekten rabbim büyük deyip hamileliğinizde doğumunuzda namazlarınızı dualarınızı hiç bırakmayın.
E akşam 20:00 oldu. Tabi ailelerimiz geldi annem babam kayınvalidem kayınpederim. Hepsi çok korkmuşlardı. Eşim ve ben daha dirayetliydik. Gülüyodum. Beni görünce rahatladılar. Bu bir hafta daha doğurmaz felan dediler hatta ağrı sızı görmeyince😂 babam kızım sezeryan olsan suni zor olur felan dedi acı çekmemi hiç mi hiç istemiyordu. Benimle aynı gün Doğum yapan bir kadın çok bağırıyodu acıyla. Aileleri koridora taşıyodu kızlarının acı çektiğini gördükçe. Beni de öyle olacak sandı ailem çok korktular hiç istemediler. Bende onun çığklıklarını duydukca çok korktum bir ara bende sezeryan istiyorum demeye başladım eşim sakinleştirdi. Eşinizin elini hiç bırakmayın sımsıkı tutun.
Suni sancı verdiler bana işte hiç ağrım yok sancım 95 lere çıkıyo nstde. Ama ağrım sızım yok. Ebelerim gelip düzenli ve sık sancın var ama hiç Ağrın yok dillendirme sakın dedi. Nazar değme kendine dediler. Çok iyilerdi ebelerim ellerimi hep sımsıkı tuttular destek oldular. Çatı muayenem orda başlamıştı 😂 ağrımıyor kızlar yani bence aslında biraz bünye meselesi galiba. Yarım parmak açıklığım vardı. Ebenin biri oraya masaj yapcam açılmanı kolaylaştırabiliriz belki dedi. Sancıların çok güzel dediler. Kızın sancısına bak hiç ağrısı yok maşaAllah dediler. Tabi ben hala okuyorum kuranı Kerim. Elhamdulillah 🤲🏻
akşam 22:00 gibi bebeğimin hareketlerini azalttı suni sancı. Hemen kestiler suni sancıyı. Oksijen taktılar bana bebek hareketlerini artırıcı serum taktıklar. Doktorum sabaha kadar bekleyelim senin sancın var. Belki normal doğum kendiliğinden başlar dedi. Sabaha kadar bekledik. Gelen giden yok tabi😁 sabah tekrar suni verildi son kez denemek için. Bu seferde sancılarım 14 15 e düştü hiç sancı kalmadı.
Saat 10:30 gibi. Bu arada tarih artık kızımı kucağıma aldığım 09.03.2021 i gösteryodu. 36+5 olmuştuk.
Suni sancı gene bebeğimin hareketlerini zayıflattı baya oksijen felan tekrar uğraştılar ebelerim. Doktorum geldi yanıma ameliyat önlüğüyle. Tugbacım denedik normal doğumu bekledik ama olmadı dedi. Riske atmaya gerek yok ameliyata alıyoruz seni dediler. Ben ağlıyorum beynime oksijen gitmiyor o sıralar sanki. İlk gebeliğim korkularımla heyecanımla geldiler beni Doğuma hazırladılar. Lağman yaptılar. Sonda taktılar. Ailem Canım eşim sevdiklerim herkes beni uğurladı. Sezeryana gidiyorum ama öncesinde doktorumla bunu hiç konuşamıştık neyle karşılaşacağımı bilmeden gittim acemice korkularımla. Ameliyathaneye girdim. Acele bi şekilde beni sedyeye oturttular. Belden anestezi yapacakken ben kendimi çok germişim omuzlarını düşür kızım bebeğin tehlikede hadi acele et dediler. Öyle dediklerinde hemen omzumu düşürdüm. İğneyi vurdular. Hızlı bi şekilde beni ameliyat yapılacak sandalyeye yerleştirdiler bi kaç saniyede uyuştu bel altım. Ayağını kaldır dediler kaldıramadım. Sıcak soğuk bişey hissediyormusun dediler sadece ellerinizi hissediyorum dedim. Önümü kapattılar tabi bişey göremiyorum. Doktorum geldi doğumhaneye. Hazır mısın kızına kavuşmaya dedi. Elif ablam seni görmek istiyorum dedim. Anesteciler güldü ses kaydı dinletiyoruz sandı herhalde dediler. Geldi doktorum baktı güldü hadi bakalım başlıyoruz dedi. Besmelemi çektim. Bi kaç dakika içinde doktorum kızımı gördü annem kuzum maşaAllah tebarekAllah dedi. Ben elif Ablam gördün mü kızımı dedim neden ağlamıyor dedim. Saniyesine kızımın ağlamasıyla ağlamaya başladım. Kızımı getirdiler yamacıma kulağına ilk la ilahe illallah dedim salevat getirdim hoşgeldin kızım dedim. O an ki duyguları anlatamam kızlar hepinizin en özel şekilde yaşayacağına Emin’im ama. O kadar güzeldi ki Doğumdan çıkınca eşime herkesin içinde çok güzel bi duygu bi daha yapalımmı demişim😂 belden ama beynede vuruyor bence 😂
velhasıl kelam ben Happy kıdse gidiyorum. Soracaklarınız varsa geçte olsa cevaplarım. Rabbim isteyen herkese nasip etsin hamile annişlerde sağlıcakla alsınlar kucağına bebişlerinizi. Bu arada spinal sezeryan artık favori Doğum şeklim oldu. Eğer böyle olduğunu bilseydim baştan kendi isteğiml tercih ederdim.
Sizlerede tavsiye ederim