HappyMom Merhaba canımız annelerimiz, “Hamilelikte Mutlaka Yaptırılması Gereken Testler” başlıklı blog yazımız yayında! 💃 Okumak için linke tıklamanız yeterli. 🚀 https://www.mutluanneleriz.com/2021/03/17/hamilelikte-mutlaka-yaptirilmasi-gereken-testler/ Annelerimiz kaçıncı haftasında? Yaptırdığınız testlerin süreçlerini bizlerle paylaşır mısınız? Yazımızı okuduktan sonra konuşalım🥰
Sidal HappyMom bence en önemli testlerden birisi detaylı test biz ikili ve detaylıyı yaptırdık iki çok riskli çıktı nift testi yaptırıp kafamız rahatladı çok şükür sorunumuz yok şuan 33 haftalık olduk detaylıyı da yaptırdık çok güzel bakıldı 45 dakika boyunca kesinlikle yapılması gereken test.
archmom HappyMom Hafta hormon testleri Hafta 2li tarama testi Hafta Afp testi Hafta seker yükleme testi haftamızdayız baska testimiz olmadı 🥰
Madinanin-Annesi HappyMom ikili uclu dortlu her dakika kan testi idrar testi her sey.Deraylilar bitdi.Kan idrar kaldi birde dogum 33 haftaya gecdik bakalim
Ceydat HappyMom sadece 2 li testi yaptırdım. Şeker yüklemesi 3 lü tarama testi detaylı renkli ultrason hiç birini yaptırmadım. 35 haftalıpım çok şükür şuana kadar her şey normal gidiyor
Zelsonr Şuan 11+3 günlüğüz bebişimle,cuma günü ikili teste gidicem henüz paylaşabiliceğim bir tecrübem yok ama olunca yazarım 🤷❤️
Ozgu_momy Kızlar 2 Li tarama yaptırdım , 3lü tarama da yapılacak 2 hafta sonra , 4 lü tarama ile 3 lü tarama farklı tahliller değil mi ?
vogue Ozgu_momy evet farklı tahliller, ama nacizane tavsiyem 2 lin iyi çıktıysa detaylı ultrasonunu bekle 3 lü 4 lü yaptırma. Boş yere stres,sıkıntı
aaysegulll Ozgu_momy 2′li tarama testinizde risk düşük segmentte çıkarsa artık 3′lü ve 4′lü tarama testlerini yapmıyorlar? İkili tarama ve ilerleyen haftalarda detaylı ultrason yapılıyor?
Syrnn Şeker yüklemesi sağlık ocagında yapılır mı eğer cıkarsa nasıl bir yol izleniyor bilgisi olan var mı,??
Duyghu Syrnn evet sağlık ocağında yapılıyor. Doktorunuz 50-75 ya da 100 grdan hangi yüklemeyi yapacağınızı size söyler. O ölçüde eczaneden laktoz şekeri içeceği alıp gidin. Sağlık ocağında bulunmuyor. Aile hemşireniz ilgilenir sizinle. Sabah erken gitmeniz gerekiyor aç karına
Pelit7 Syrnn evet sağlık ocağında yapıyor beni sağlık ocağından arayıp bilgilendirdiler bizzat hemşire kendisi söyledi isterseniz burada yapabiliriz diye
Sema_1983 Syrnn değer 140ın üzeri çıkarsa doz arttırılarak tekrar bakılıyor onda da 160 tı sanırım sınır yine yüksek çıkarsa diyet veriliyor. Bir süre sonra diyetle düşmezse eğer insülin başlanıyor. Şeker yüklemesi yapılacağı güne kadar eğer tatlı düşkünlüğünüz varsa biraz şekerli yiyecekleri azaltmanızı tavsiye ederim.
miniskiz2021 Yarın tam 20 haftalık oluyoruz ve detaylı ultrason randevumuz var acaba erken bi tarihte mi çağırmış doktorum bazı arkadaşlar daha sonra yaptırmış da bilgisi olan var mı?
Tugba__- miniskiz2021 doktorum 21 haftada yaptir dedi bana 21+3 de yaptıydım ama.20 24 arası yapılıyor zaten 😊
Tugcegkn miniskiz2021 bende 20. Haftamda yaptırmıştım. Doktorumun önerdiği tarih aralığındaydı. Tüm bakılması gerekenler de net olarak görüntülendi çok şükür 🙏🏻
Nihal42- Ben 12+5haftalığım. Direk panaroma testi yatırıcam yarın. İçim rahat olsun istiyorum o nedenle. 2li-3lü-4lü test yaptırmayı düşünmüyorum
Husraaaa eylul02 vucudda ki sekere bakıyor gizli sekerin falan olabilir o yüzden bakılması şart bence