Tosbik_ Pazartesi günü tetanoz aşısı oldum , dün gayet iyi bi şekilde hareketlerini hissediyodum ama bugün uyandığımdan beri hiç hissedemedim keşke yaptırmasaydım çok pişman oldum, aranızda böyle sorun yaşayan oldu mu sonra düzeldi mi
200915 Tosbik_ tetanoz un bebek hareketlerine bir etkisi yok . Tamamen psikolojik hissediyorsunuz bunu . Tetanozun sizin ve bebeğiniz için ne kadar önemli olduğunun farkında mısınız ? Keşke yaptırmasaydım diyorsunuz. Tatlı yiyin sol yatın dinlenin biraz hissedersiniz kötü düşünmeyin yine de içiniz rahat etmezse doktora gidin
Ozge1123 Tosbik_ cuma günü yaptırdım bende solak olduğum için aşırı ağırdı kolum halimde yoktu sanırım psikolojik bebeğim de ona göre hareket ediyor diye düşünüyorum çünkü artık anlamaya başlamış bizi . Siz. mutlu hissederseniz oda hareketleniyor kötü düşünmeyin.
Miumiu Tosbik_ Kıız ben anestezi altında azı dişimi çektirdim, ertesi gün tetanozumun ikinci dozunu oldum😅 Kendim bitik durumdayım ama bak bu tedaviler bebekler için aslında o kadar önemli ki. Tetanozu keşke yaptırmasaydım diye bir şey sakın düşünme çok önemli bir aşı hem senin hem bebeğin için. Bebek hareketleri de tamamen psikolojik ve bu haftalarda zaten düzensiz olması çok normal. Burada genel anestezi altında safra kesesi ameliyatları vb ameliyat olan hamişler gördüm. Bebişlerini sağ salim kucaklarına aldılar. Tabiki dikkatli davranmalıyız ama bu tarz şeyler bebeklerimize zarar vermez tam tersine olası zararlardan korur. İçin rahat olsun canım🙏🏻
Tosbik_ 200915 inşallah dediğiniz gibi psikolojiktir tatlı yedim ama hissedemedim yine ama yarın da böyle olursa bi gideyim doktora
Tosbik_ Ozge1123 bende sol koluma yaptırdım ilk gün tansiyonumu falan çok düştü ama dün iyiydim bugün yine halsizim
Ozge1123 Tosbik_ evet ven solağım o yüzden biraz zorlandım . Bide bu haftalarda düzenli hareket etmiyorlar zaten genellikle uyuyorlarmış. Gece lavaboya uyandığımda çok hissediyorum bide yemeklerden sonra . Üzmeyin kendinizi .
Tosbik_ Ozge1123 teşekkür ederim inşallah aşı ile alakalı değildir sanırım 2. Dozumu yaptırmayı düşünmüyorum
200915 Tosbik_ Eğer ikinci dozu yaptırmazsanız ilkinin hiç bir anlamı yok . Hemşireyim . Her iki doz da yapılırsa yapılmış oluyor . Öyle bir hata yapmayın sakın bebeğinizi riske atmayın .
Ozge1123 Tosbik_ aşıyla alakalı değildir kötü düşünmeyin bu aşı bizim bebeğin iyiliği için yaptırmanız gerekir bence
Tosbik_ Miumiu ya evet doğru söylüyorsun sanırım hamileyken okuduğumuz herşeyden çok fazla etkileniyoruz psikolojik olarak da böyle sanıyoruz
Keremiko Tosbik_ saglik ocaginda mi oldunuz kacinci haftanizdasiniz? Kendimden ornek vereyim20 li haftalarin basinda bebegin hareketlerini yavas yavas hissetmeye baslamistim. Hatta gaz bagirsak hateketi mi bebek mi kimildiyor insan anlamakta gücluk cekiyor😊Saglik ocagindaki hemsire tahlillerimi yaptiktan sonra cihazla bebegimin kalp atislarini dinledi sonrasinda asiyi yapti. Sizde de oyle yapmislardir umarim kalbinizi ferah tutup arkadaslarin dedigi gibi tatli bisiler yiyip bakin ya da gece ellerinizi koyun karniniza geceleri daha hareketli oluyorlar
Tosbik_ Keremiko evet sağlık ocağında oldum ama kalbini falan dinlemedi yakın zamanda doktora gidip gitmediğimi sordu 4 önce gittiğimi söyledim hangi vitaminleri kullandığımı sordu kiloma baktı hareketleri hissediyomusun dedi evet 19. Haftamdan beri hissediyorum dedim tamam dedi yaptı aşıyı bi sonra ki için bir ay sonra gelmen lazım dedi, özellikle sordum herhangi bi yan etkisi varmı diye sadece kolun bi kaç gün ağrır buz koyarsın dedi
Tosbik_ Keremiko bide ben bir hafta önce tahlil yaptırmıştım sonuçlarıma e nabızdan baktı kansızlık var dedi evet ilaç kullanmaya başladım dedim
Tosbik_ Ozge1123 inşallah dediğiniz gibidir sanırım en doğrusu boş yere endişelenmemek bi kaç gün daha böyle devam ederse giderim doktora , zaten 6 gün sonra detaylı ultrason var
Glbnpk Tosbik_ benim doktorum 24 e kadar hareketler konusunda hiç endişelenmememi söylemişti. Kendim sürekli hissettiğimi düşünüp azaldığında tedirgin oluyordum. Hatta birinde dayanamadım evime yakın bir hastaneye gidip görmek istedim ama yersiz bir telaşmış çok şükür. 🤗 Şimdi 24. Haftama geldim neden doktorumun öyle söylediğini anladım. 24ten itibaren hareketler o kadar sık ve belli ki öncekilerde yanılıyor olabiliriz. Sen de içini ferah tut. İyidir bebiş 👼🏻
Tosbik_ Glbnpk ya az önce çok net bi şekilde hissettim mutluluğumu tarif edemem hatta şuan yazarken bile hissediyorum , dediğiniz gibi 24. Haftadan sonra daha düzenli olacaktır Allah’ın izni ile.