Bittercikolata Kızlar merhaba adet tarihime göre 22+4 haftalığım. Az önce tetanoz aşımın ilk dozu vardı. Bebeğimin kalp atışını dinlediler aşımı yaptılar falan sıkıntı yok buraya kadar. Kilomu tarttılar toplamda 6-7 kilo civarı almışım. 56 ile hamile kaldım 63 olmuşum. Biraz hızlı kilo almışsın dedi hemşire. Bu aydan sonra daha hızlı kilo alacaksın dikkat etmezsen damarlarında baskı olur bebeğe besin gitmez bebeği besleyemezsin aynı zamanda doğumun zor olur falan filan dedi. Hamileyim boyunca ilk defa olumsuz bişey duydum ve aşırı canım sıkıldı. Ekmeği hamur işini tatlıyı kes dedi. Ama benim başından beri mide bulantım falan olmadığı için aksine iştahım açıldığı için napayım yemeden duramadım. Hep mide kazıntısı yaşadım biseyler yeme gereği duydum. Ya benim haftalarımda sizler kaç kilo almıştınız? Cidden bende mi anormallik oldu moralim aşırı bozuk
bus91 Bittercikolata ben 31 haftalığım 14 kg aldım bebekts gayet saglıklı bende gayer saglıklıyım banada ebe demıştı hey masallah demıstı hatta sınır olmuştum ama doktorum taşıyanda çekende sensın cok abartmadıgın surece 15 20 kg arası al ama 20 geçme demişti boyla da alakalı bı durum sanırım takılmayın bence sadece doktorunuzu dınleyın
Ozge20ulu Bittercikolata canim bn 49 başladım bendede mide bulantısı yoktu ve şuan 64 oldum 28 haftadayim doktorum yürüyüş yap ekmeği kes dedi biraz sen bu kadar endiseleniyorsan ben ne yapayım 90 kiloyla doğuranlar var biraz fazla mı korkutmuslar seni
Mervee26 Bittercikolata biraz fazla kilo almışsınız evet ama başlangıç kilonuz fazla değilmiş. Ekmeği hamur işini kesmeyi doktorunuzla konuşun ama az yemenizde fayda var. Ben 89 kiloyla hamile kaldım 8 kilo aldım 36. Haftamdayım.
Elif3534 Bittercikolata canım ekmek yerine wasa ye. Şok markette var. Tavuk sebze tüket. Salata balık. Eğer tatlı istersen bence haftada 1 ye ama genelde hurma kayısı ile geçiştiriyorum ben. Çok sıkma canını 30 kilo alan arkadaşım oldu gayet de sağlıklı bebeği. Sadece çok kilo alınca bize kalıyor veremiyoruz
Bittercikolata bus91 doktorum hiç kilomu falan ölçmüyor sormuyor kilo hakkında bişey demedi. Ama gidince sorucam hemşire bana çok olumsuz konuştu
Bittercikolata Ozge20ulu bebeği besleyemezsin doğumun zor olur vs seyler söyledi zaten kiloyu kafama takan bı insanım doğumdan da korkan biriyim böyle söyleyince korktum tabi
bus91 Bittercikolata her kontör doktor tartıyor ama bılmıyorum sızın nasıl süreciniz her seferınde su oranına falanda bakılıyor tartıda cıkıyor ya yağ su kas falan
tinymom Bittercikolata benim doktorumda hiç ölçmüyordu ve 8-9 kadar kilo aldım doktora söyledim oda dediki en az 9 en fazla 18 kilo olmadığı dışında problem yok zaten dışardan sizi görüyorum bu kiloya takılmayın dedi ve ben hayatımda ilk defa çıktığım kilolara çıkıyorum 😏
Ozge20ulu Bittercikolata benim ve bebeğim iki hafta önde gidiyor gayette besleniyor ,yanlış anlama tabiyki dikkat et kilona ama böyle şeyler böyle söylenmemeli ebeye uyuz oldum😬
Bittercikolata Elif3534 wasa dediğiniz şey nedir? Bazen bende meyveyle açlığımı bastırmaya çalışıyorum 🤦🏻♀️ öncesinde çelimsiz iştahsız bı kızdım ama hamilelik bana aşırı yediriyor
Ozge20ulu Elif3534 hurmayı başlarda ve ortalarda tavsiye etmiyor doktorlar , son aylarda tavsiye ediyor ,doğumu kolaylaştıriyormus çünkü ,tavukta köy tavuğu olursa hormon bastıkları için yeme diyor doktorlar
Elif3534 Bittercikolata ben de aynen sizin gibiyim. Önceden yemezdim ama şimdi açıldı iştah. Ekmek gibi ama daha sağlıklı. Şok markette var. Meyve ile açlığı bastırmaya çalıştıkça benim kazınıyor midem. Arada dediğim wasa yanına lor peyniri falan yeşil çay ile tüketiyorum. Bir de evde hep sebze yemeği soğuk zeytinyağlı bulundurup arada onları tüketin. Ara öğünde meyveden daha çok tok tutar 🥰
Leylaalin Canım aile hekiminde ki tartılar doğru olduğunu düşünmüyorum doktorum oradaki kilo ile aile hekiminde aynı çıkmıyor aile hekimin de 1 ay da 8 kilo almış görünüyorum çok şaşırdım eşime söyledim eşim asla dedi 8 kilo alsan bel bilirim görüyorum seni diyor ve hamile kalmadan önceki üst gömleklerim tişörtlerim kazaklarım hepsi oluyor sadece hamile taytı aldım onun dışında hiç bi şey almadım iç camasirlarim bile oluyor 96 kilo ile hamile kadim doktorum ölçü dijital tartı değil 99 kiloyum aile hekimin de 107 çıkıyor imkansız yanı o yüzden fazla kafana takma sen ve bebeğin iyiyse gerisi boş
sabirsizannecik Leylaalin bir ay öncesi evde tartıldım 76 geldim sağlık ocağına gittim bana 80 dedi şuan hastanedeydik doktorda tartıldım daha yeni 80 olmuşum tamm bnde bir ay da 4kilo aldım ama sağlık ocağındaki tartıya bende güvenmedim
Bittercikolata bus91 yok bu normal basit bı tartı yazmıyor yağ su falan direk kilo neyse onu gösteriyor
Elif3534 Ozge20ulu tabi ki bir paket hurma yersek olmaz ama günde 1 taneden bir şey olmaz. Açıkçası ben tüketiyorum. Sorun yaşamadım. Elbette köy tavuğu bulamıyoruz ama markette daha organik olanlardan alıyoruz
eliffkrts Ozge20ulu evet tavuk yenmemesi gerekiyor aslında banada doktorum demişti hormon oranları çok yüksekmiş
eliffkrts Elif3534 tavuk yerine kırmızı etten al canım istersen proteini bende hormon oranı çok yüksek duydum hatta ilk 3 ay hiç yemeyin diyor çoğu doktor
Findikinannesi Bittercikolata bu kilo konusun da bende çok muzdaripim 28 haftamdayim 82 ile hamile kaldim şuan 96 kiloyum doktorum da hemşire de çok kızdı birde çok fazla dikkat ediyorum herşeyi kestim günde 2 saat yürüyorum bol su içiyorum ama yine de doktorun koyduğu sınırı geçiyorum artik kontrole gitmeye korkar oldum gerçekten.
Bittercikolata Findikinannesi valla bende çok su içmeye çalışıyorum meyve falan yiyorum ama yürüyüş yapamıyodum bundan sonra yürüyüşte kesin yapicam ya😔
Aslihanilhan Findikinannesi bende 80 le hamile kaldım 29 . Hafta dayım 92 olmuşum aynı sayılırız ama ben sorduğum zaman normal diyo sağlık ocağı falan vücut boy indeksi var diyor . Sizin boyunuz kaç acaba ?
izmirsibel Bittercikolata bence moralin bozulmasın canım benim bebeğin sağlıklıysa sende de sorun yoksa yine dikkat et ama aklına kötü şeyler getirme