Merhabalaaar sonunda bizde doğduk.. doğduk ama ne doğummmm. Bende çok okurdum Doğum hikayelerini uzun uzun yazayım bende. Zaten çocuk istiyordum rabbim gönlüme göre verdi hamile olduğumu erken öğrendim hissettim sanırım göğüslerimden birden gittim test yaptım ve silik pozitifti. O andan sonra başladı herşey ilk zamanlar düşük tehlikem oldu 15 gün ilaç kullanıp yattım zordu çok üzgün ve zor zamanlar geçirdim. Büyüdükçe herşey güzel gidiyordu detaylı ultrasonda sol tarafımda çentik çıktı bebeği besleyen damarlarda birinde çentik olduğu için sorun olabilir büyümesi ile ilgili dendi ve ilk zamanlar kafama çok taktım daha sonra mega medipol - Songül Yılmaz kıyak hocaya gitmeye başladım bebeğin kilosu hep alt sınırdan geliyordu her gittiğimde 100-150 gr alıyordu ama üzülmedim ne kadar yediysem de değişmedi dua ettim hep doktor artık kilo alımı azaldı gelişim de sorun olmaması için pazar günü gel doğumu başlatalım dedi açıklığım yoktu ama muayenede uygun gördü çatımı sanırım. Daha sonra pazar günü sabah erkenden gittik suni sancı taktılar 10:15 gibi en az dozda vermeye başladılar zaman geçti bebeğin kalp atışına göre karar vereceğiz dediler yan odama benden sonra gelen ikinci çocuğunu doğuran bir kadın geldi 4 cm ile doğurdu gitti bende dualar etmeye başladım. Doktor kontrol etti 1,5 cm açıklık var ama çocuğun bası baskısı çok iyi rahim ağzı yumuşuyor devam edelim dedi. İki saate bir kontrol yapıyordu senin ilk doğumun geç ilerler diyordu ve normal doğum için uygun olduğunu dile getirdi.pilates +duş yaptım ve o kadar iyi geldi ki yarım saat beni rahatlattı ve inancımı sürükledi. Suni devam ederken 4-5 cm oldu bir süre ilerlemedi doktor bebeğim suyunu patlattı daha hızlı ilerlemesi için açıklık ve epidural yapalım mı dedi annemle ablamla konuşup yapılmasına karar verdik ama bana etkisi ters oldu yapılırken titreme oldu mide bulantısı derken tansiyonum düştü ve ilaçtansonra biraz fenalaştım ve ilaç ilk dozda kaldı. Sonra bi iki saat çok güzeldi sancıları hiç hissetmedim uyumuşum bile akşam saat 10 gibi artık o kadar yorulmuştum ki sancılar artmaya başlamıştı. Hele bir saatten sonra kemiklerimde hissediyordum acıyı. Birden ıkınma hissi geldi çok şaşkındım en son 5 -6 cm arası açıklık idi ıkınmadan sonra bi kontrol ettiler tam açıklık ben sok oldum ama ağrılar dayanılmaz derecede idi ellerimle yatak yanlarını tutuyordum doğumhsnrye aldılar ıkınmam gerektiğini söylediler ama böylesi zor bir durum yaşamamıştım ıkın ıkınnn. Sonra birden doğdu yavrum inanamadım içten yırtılmam olmuş dikişlerim yapılırken oğlumu izledim 2540 kilo 51 cm doğdu minik ay parçam o kadar güzeldi kiiii Allah herkese bi avazda güzel bir doğum nasip etsin insallahhhh. 12 saate yakın sancı cektim ama hepsini unuttum şimdi yanımda öyle güzel ki yavaş yavaş alışıyoruz. Doktoruma güvendim 5 cm’den sonra rahim ağzı yumuşama olmasaydı sezeryan olacaktı ama yumuşama çok güzeldi ve baskısı çok iyi olduğu için vazgeçmedik doktorumda bana destek verdi ve çok iyi ilerledi herşey. 00:02 de aldım yavrumu kucağıma odamıza kucağımda gittik o kadar güzeldi ki dikişlerim var ama olsun. Güzelce halleşeceğiz bu durumu insallah. Allah herkesin gönlüne göre nasip etsin, herşey istediğiniz gibi ilerlesin umarım. Kendinize iyi bakın güzel anneler ♥️😇 bu yavrular o kadar güzel ki varlığı yeter.👼🏻