Merhaba arkadaslar dogum parasi bu sene nekadar olur asgari ücret alan bir sahiz olarak bilginiz varmi veya daha dogrusu aranizda muhasebeci olan varmi acaba?
Dogum parasi muhasebe?
Sirinb asgari ucretin ustunde aliyorum canim ben 12 bin kira para aldim 2 ayri parca halinde
Şurada durayım bende
12 bin almıştım asgari ücretin biraz üstündeydim
Sirinb asgari ücret 7 - 8 bin diye biliyorum yanlış bilmiyorsam en düşük ücret o kadar zaten internette okumuştum. Ama ne kadar dogru bilemem
Serifeisitmir nereye başvurmak gerekiyor acaba
Leylackrby 32. Hafta raporunu alinca siketine gonderiyorsun onu isliyirlar canim dogum yapincada hastane sana evrak veriyor onlarida gonderiyorsun once dogum oncesi parayi sirket onayliyor ilk o yatiyor dogum sonrasi raporunda bitince sirket yine onu onayliyor ssk otomatik postanaye yada e devlete kayitli hesabina yatiriyor
- Düzenlendi
Sirinb mer
Sirinb aylık olarak brüt ücretin ⅔ ünü alırsınız. Toplu değil aylık alma şansınızda var.
Örnek vermek gerekirse, nisanın 1inde raporunuz başlamış olsun. 30 nisanda raporunuz onaylanırsa 30 günlük ücret alırsınız. Yine mayısın 31inde raporunuzu onaylarsa 30 günlük daha alırsınız. Bu şekilde bitene kadar aylık onaylatabilirsiniz.
Sirinb net bilemiyorum canım ssdce netde haberde okumuştum yanlış bilgilendirmiyim hesaplamaları farklı oluyor çünkü 🤭