Roya Selamlar. Plesenta pravia durumunu yaşayanlar,nasılsınız? 26+1 deyim,düzelmesini umud ediyorum hala...((( bu haftalardan sonra düzelme ihtimalı ne kadar acaba?🤔
Ardanyal Roya bugün bende doktora gittim ve plasenta aşağıda dedi bebek kafasını yerleştiremiyormuş malesef😕 Yukarıya çıkarmı diye sordum pek ışık yakmadı. Belli olmaz dedi 31+2 günlük hamileyim bende.
Denizim Roya canim yukari cikabiliyor ozellikle 28.haftalarda endiselenme,ayaklarini yuksekte tutmaya calis ,cok ayakta kalma,benim duzelfi simdi normal dogumu bekliyorum
Perimasali89 Roya valla benimde 25+4 doktorum 24 e kadar çıkmasını bekliyoruz çıkacağını sanmıyorum dedi ben internet üzerinden bir riskli gebelik doktoruna sordum 32 ye kadar çıkabilir dedi yüreğim ağzımda ne zaman kanama olacak belli değil iki kez yaşadım çok kötüydü umarım düzelir bu hafta ciğer geliştirici iğne yap dedi doktorum :(
Roya Seftali yaa😓😓😓 düzeldikten sonra niye insin ki tekrar,çok acayip🙄 Allah yardımcımız olsun...ben çok tedirginim...
Ardanyal Seftali Sizede ağrı yaptımı. Sanki suyum gelecekmiş gibi oluyor. Normal dedi bebek kanala girmeye çalışıyoro yüzden baskı yapar rahime dedi ama. Yavrucum giremiyor malesef😑
Roya Ardanyal ben 26. haftayı yeni bitirdim bana da doktor ümitverici bişey söylemedi uzaklaşmasıyla bağlı..((( sadece inşaAllah kanama olmaz da 36-38ci haftaya kadar getirib sezeryan yapalım dedi...
Ardanyal Seftali Roya bana kanaman felan olur gibilerinden hiç bahsetmedi ama. Bebeğin eşi aşağıda dedi kanala girememiş kafasıyla bastırdıkça ağrın sancın olur dedi. Bakalım hayırlısı neyse o olsun. 2 hafta sonra Özel’deki doktoruma gideceğim. Belki o daha farklı açıklık getirir. Devlet hastanesindeki doktorların çoğu kendisi bakıyor bilgi vermiyor sürekli sorman lazım😏
Perimasali89 Denizim sizin kaçıncı haftada düzeldi düzeldi derken tam yukarı mı çıktı mesela yoksa rahim ağzından mı uzaklaştı
Minikyigitali Bende 33+4 haftalığım plesanta tamamen aşağıdaymış ve çıkmaz artık dedi doktorum, kendine dikkat et ağır kaldırma asla kendini yorma kanaman olmaması için elinden geleni yap kesin sezaryan olucaksın dedi. Dikkat et canım sende en önemlisi çok ayakta kalma ve bol bol uzan kişiden kişiye göre değişir inşallahh yukarı çıkarr sıkıntı yaşamazsın🙏🏻 Hepimiz sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim inşallahh 🙏🏻
Seftali @Ardanyal ara ara ağrım oldu ama ben iş sebebi ile doktorun dediklerini tam olarak uygulayamadığım için oldu biraz da 😐 on gün raporlu olduğum sürede dediklerini yaptım bacaklarımı yüksekte tuttum fazla yürümedim yorulmadım o zaman ağrı daha az oldu. İnşallah düzelir. İşin aslı benim kronik rahatsızlık sebebi ile normal doğum yapma şansım hiç olmadığı için doktorum sadece kanama olmaması için dikkat etmem gerektiğini zaten normal doğum yapamayacağımı söylemişti. Bende kanama olmaması için özen göstermeye çalıştım tabi işten fırsat kaldıkça😑😶
Seftali @Roya normal bir gebelik geçirmediğim söylendi 😐 hiç çocuğu olmama ihtimali olup mucize olarak çocuğu olacağını öğrenen biriyim ben 😶 bu küçük mucize de vücudumu her şekilde zorluyor tabi ki 😊
YasinMerveYaln Ah hanımlar ah bende 25inci haftada kanamayla acile gidince ögrendim aşagıda olduğunu 30 haftalığım üç kez kanama atlattım ilk dogumum normaldi ama bu çıkmazsa yukarı sezaryen dedi doktor çok korkuyorum inşallah çıkar
Seftali @Ardanyal plesantanın aşağıda olması kanamaya sebep oluyor ben her gittiğimde doktorum kanama olabilir bak olursa paniklemeden bana ulaşıyorsun ve geliyorsun dedi. Özelde ki doktorun daha güzel bilgilendirir zaten gittiğinde 😊