Sevda-23 Arkadaşlar ben her akşam süt içiyorum ama doğal inek sütü acaba doğrumu yapıyorum doktoruma sormayı unuttum bi anda aklıma takıldı çocuklara belli bi süre inek sütü verilmiyor ya acaba yanlış mu yapıyorum
ftmlgz Sevda-23 ben süt içmeye hamilelikte yeni başladım ama pastörize için diyorlar bilemiyorum inek sütünden yoğurt mayalayıp yiyorum ama
Nilsubatu Sevda-23 ay ben inek sütü içiyorum açık alıyoruz kaynatıyorum bana daha sağlıklı geliyor ev yoğurdu tüketiyorum hiç bilmiyordum pastorize öneriliyormuş mesela öyle yazmışlar sorarım doktoruma
hbsbyksr Yani pastörize süt öneriliyor genelde ama. Neye göre kime göre yıllarca annelerimiz inek sütü ile büyütmedi mi bizi. Güzelce kaynattıktan sonra alerji vs. Bi sorun yoksa bence en sağlıklısı inek sütü. Hamileliğimin en başından beri ev yoğurdu ve inek sütü tükettim. Market sütlerinden çok daha fazla vitamin barındırıyor bence
Babybump Nilsubatu hamilelik döneminde yoğurt da peynir de süt de PASTÖRİZE edilmiş olmalı, zaten aldgınız sütü kaynatınca çoğu besin değeri ölüyor, lütfen marketten pastörize süt alın aldığınız peynir yediğiniz yoğurt bile pastörize sütten yapılmış olsun
Bsmlh Nilsubatu bende yoğurdumu sütümü oyle alırdım ama gebelıkte asla dedı doktorum zaten toxoplazma testimde negatif gelen değer oldu gebelıkte geçirirsin Allah muhafaza dedi cam pastorıze alıyorum hep kefir alıyorum diyet listem var hepsi sıralı ☺️
noktaninannesi Hayır direk ineğin memesinden hava almadan da içseniz günlük hayatta da gebelikte de çok tehlikeli yapmayın gözünüzü seveyim ya 🤦🏻♀️🤦🏻♀️