tahamesus İlk oğlum da çatı muayenesi diye gittim 4 cm acilmam olduğunu söyledi doktor doğuma alındım suni sancı verdi öğlen 12 gibi verildi öğlen 3 buçukta doğdu zor ama dayanılmaz değil İlk başta kasılma hissediyorsun sonra ağrı başlıyor. Doğal sancı da sancı 1 dakikada geliyorsa 30 saniye tamamen gidiyor dinlenme zamanı oluyor fakat suni sancı son dakikalar da hiç aralıksız dinlendirmiyor bile sürekli ağrı oluyor. 2 oğlum da yine hafif lekelenme var diye gittim İlk 5 santimdi açılma sancı kabul etmedim bir gün hastanede yattım ertesi gün hiç sancısız tam 10 cm açılmam oldu yine bende sıfır sancı vaardi doğumu desteklemek adına 10 dakika sancı taktılar aka hemen doğdu zaten tam açılma olduğu için. Doğal sancı daha güzel ama suni sancı bir tık şiddetli oluyor. Bebeğinize kavuşmaya giden her yol mübahtır, sancılı sürece pozitif bakın o sizi 9 aydır beklediğiniz mucizeye kavuşmak için aracı olacak güzel bir süreç olarak düşünün, dayanın. Bu ağrı ne zaman bitecek diye endişe duymayın sancı anında, sadece nasıl kolay karşılarım diye düşünün. Doğum anında doktorunuza hep kulak verin dediklerini dinleyin, nefes egzersizleri yapın ve bu konuda doğumdan önce bilgilenin. Rabb’im hayırla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🥰😍