Pandam75 EmrEda4 Hayır. Öztürkçe’de yavru, çocuk anlamında kullanılıyordu. Bir cinsiyet belli etmiyor. Kendim de Karapapak Türk’üyüm. Bizlerde de bala sözcüğü kullanıldığından tercih ettik😍
Ebra Seda1992 benimde oğlum olucak eşim dün ahlas ismini önerdi anlamı çok güzel üstelik Kur’an geçiyor fakat ben çok kararsız kaldım 🙈🙈
Betuldoksan Morphelus bu konuda haklisin türk isimleri dururken yabacı isimler takmak olmaz biz türk olarak ben bu konuda bisey demiyorum ama türk isimleri için günah denilmesine karşıyım 👍
analaka Newwmomm biz daha çok yeniyiz ama erkek olursa alparslan veya zeyd istiyorum ama kıza hala içime sinen bir isim olmadı
Zynp16askn Aysobaciniz bizim cinsiyetimiz kız. Bende Zeynep olsun istiyorum ama yanına ikinci ismine bir türlü karar veremedim. Eşim Eda istiyor ben beğeniyorum ama etlimin kızlarının ismi Ela ve Ada onlarla uyumlu olacak. Onlar yerine eşim benim yada abisi ile uyumlu olmasını tercih ederim
Kaderselim Betuldoksan günah değil peygamberimiz önermemiş değiştirmiştir cemre ismini cemile ile biraz araştırırsanız daha iyi fikir sahibi olursunuz 🌹
nazli1992 Kaderselim diyaneti arayıp bunu bizzat sordum.burada ki bahsi gecen ismin cemre değil Asiye oldugunu,Asiyenin de isyankar demek olduğunu söylediler. İyi araştırmakta fayda var haklısınız 🙂
Aselzumram Newwmomm bir kizim var asel zumra bir kizim daha olacak aden liya olacakninsallhrabbim izin verirse adını kizim seçti liya babamızın secti
Hanife1 Newwmomm cinsiyeti daha belli değil ama kız olursa Defne erkek olursa karar vermedik daha ama Efe düşünüyoruz☺