Beclal Kızlar yarın böbreğimdeki büyümeden ötürü bi stent takılacak. Daha önce bu durum başına gelen var mı? Yada çevresinden duyan? Bu stentin erken doğumu tetikleyebileceği söyleniyor, bilginiz var mı. 32haftalığım, daha çok küçüğüz🥺
Sermec27 Beclal canjm benim 22 de sol böbrekte hafif büyüme ve küçük bir taş görüldü doktor bol su iç dedi bende hep içtim cok şükür su an agrı sızı bir sey yok büyüme sabit sanırım 24+4 olduk bana da doktorum eger ilerlerse büyüme stent takılır demişti ama su an agrım sızım olmadıgı için sanırım büyüme olmuyor
mlkkk Beclal doktorunuz bununla ilgili bilgi verirdi eğer böyle bir risk olsaydı hazırlıklı ol gibi ama bilgi vermediyse her lafa kulak verip stres yapmayın ki mantıkende damara takılan bişey rahimde kasılmaya sebep olup doğumu tetiklemez
Catmom Beclal iki kere stent takılan biri olarak hemen açıklayım. 15. Haftamda şiddetli böbrek ağrısı ile 5 gün mücadele ettim. En sonunda ilaç serum fayda etmeyince stent takıldı. Dayanılmayacak bir şey asla değil. 5 dk sürüyor işlem. Doktorum 3 ay duracak sonra duruma göre bakacağız dedi. Geçen hafta 29 haftalıkken büyüme düzelmemiş bu stent çıkacak yenisi takılacak dedi. Bebek büyüdüğü için korktum ama çok şükür sorun olmadı. Eskiyi çıkardı yenisini taktı. İki seferde de yarım gün hastanede kaldım sadece. Okuduklarımdan sonra çok korkmuştum rahim kasılır vs diye ama öyle bir şey de olmadı. İnanın o böbrek sancısı bebeğe daha fazla zarar veriyor. Benim ağrım dayanılmayacak kadar fazla olduğu için takıldı. Sancısı az olana ya da büyüme az olana takılmıyor zaten. Doktorunuzla detaylı konuşun o yönlendirir. İçiniz rahat olsun 🙏🏻
Rumeysa10 Beclal amcamın eşinin ve abimin eşinde de büyüme oluyordu ve çok ağrılı geçiyordu ağrı kesici yapiyordu stent önerdiler takmak için eşleri kabul etmedi
Beclal mlkkk bununla ilgili bilgi verdi, böyle bir ihtimalin varlığından bahsetti, bende bunu yaşayan olup olmadığını merak ettim.
Sermec27 Beclal yani büyüme olunca agrı hissediyorsun dimi o bölgede benim 2 gün agrıdı doktora gittim cok hafif büyüme ve cok küçük bir taş var dedi 2 gün sonra agrım kesildi 2 3 haftadır bir ağrı yok büyüme devwm etse agrı devam eder dimi
Beclal Sermec27 hayır maalesef doktor bazen hiç ağrı olmadan da büyüme devam edebilir dedi. Nitekim benimde öyle oldu hiç ağrım olmadan büyüye büyüye bu seviyeye geldi.
Sermec27 Beclal anladım canım bunu doktorun normal muayenede mi anladı ben de su an blr agrı yok sorcam doktoruma gidince
Beclal Catmom detaylı olarak herşeyi açıklamışsınız çok teşekkür ederim. Sizdeki büyüme ne kadardı benim şuan 3.7cm ve doktorum 3cmden sonra böbreğin sağlığı için stentin takılması taraftarıyım diyor. Fakat benim hiç ağrım yok en azından beni rahatsız edicek bir ağrım yok. Size hangi evrede müdahale ettiler acaba.
Beclal Rumeysa10 peki büyüme ne seviyedeydi? 4 evreden oluşuyor bu durum ve genellikle 3-4 evrelerinde müdahale ediliyor. 1-2 evreleri biraz daha tolera edilebiliyor.
Minikoocum Beclal ağrı falan mı vardı acaba nasıl stend kararı alındı bendede ufak düzeyde var dedi ama stend falan demedi
Beclal Minikoocum ilk başta şiddetli sağ yan ağrısıyla hastaneye gittim. 19.haftamda, teşhis o zaman konuldu doktorum düzenli takip talep etti sürekli böbrek boyutları ölçüldü belirli aralıklarla. Ama sonra bir daha hiç ağrım olmadı. Büyüme devam etmesine rağmen
Beclal Sermec27 böbrek ultrasonunda bakıyorlar buna, annenin böbreklerine de bi bakalım diyor doktorum öylelikle ayrı bir muayene oluyor.
Minikoocum Beclal bende 26. Haftada bakldi ağrım.falan yoktu hafif genişleme var bebek baskı yapıyor ondan dedi bebek baskı yapıyordur sizede tüm hamilemilelerde olur dedi
Sermec27 Beclal anladım canım yani ben de en son cok hafif bir büyüme vardı o gündür bugundür bir agrı hissetmiyorum gidince sorarım doktora
Elffnur Beclal bana ilk hamileliğimde takıldı ve böbreğimde taşta vardı taşı kırıp sonrda stent taktılar erken doğumda olmadı hatta geliceği yoktu artık cocugumn hiç merak etme bişey olmuyo Sadece stent braz zorluyo idrara sık cıkıyosun biraz batma oluyo ama az kalmş senin benm 20. Haftada taklmıştı korkulcak hiç bsey yok merak etmeyn🌸