En beklediğim an sonunda yazmak oldu şükürler olsun…
Bu benim 2 gebeliğim ilk olanı yaklaşık 15 haftalık iken kaybettim (ben kucaklaşmak sonraya kaldı demek istiyorum) sebebi yoktu herşey yolunda gidiyordu… yaklaşık 1yil sonra tekrar hamile kaldım herşey yolundaydı fakat kasılmalarm çok erken başladı 25. Haftada
hareketli olan bebeğimin hareketi bi anda kesildi doktorum biraz bekle dedi 2saat sonra kendi aradı nasıl hareketi diye hareket ediyor ama az dedim hadi gel dedi sonra USG açılmamin başladigini gördü ( bebek hareketi ile açılmamin alakası yok Allah tan böyle uyarı geldi diye düşünüyorum) doktorum 5 hafta da kalacağını bilsem dikiş atalım dedi çok korktum ama doktoruma güveniyordum hemen 25+2 iken dikişim atıldı çok zorlandığını ve rahîm ağzımin çok yumuşak olup kanamamin fazla olduğunu söyledi bu arada annem bana bakmaya geldi hiç yataktan 1 wc birde hafta 1defa duşa kalktım ama sancılarım hiç bitmedi sadece ara ara azaldı…
Hep 30 hafta ya gelelim diyorduk çok şükür geçtik 33. Haftada kanamam oldu serum ilaç falan derken geçti eve geldim doktorum prematüre bebek olacağı için İzmir de başka bir hasteneye götürecekti beni neyse ki olmadı 😊
Sonra 36. Hafta da tekrar kanama ama bu defa pıhtıli 2saate geçti ve nst de hep sancım çıkıyordu yatakta sağdan sola dönerken bile kasılmam oluyordu inan ki kolay değildi çok ağladım eşim hep destek oldu gece ilaçlarım için uyandı hep o takip ediyordu ve bi çok şey annem tüm evin yükünü aldı ondaydi Allah hepsinden razı olsun 3ay baktı hâlâ bakiyor tüm aile ekip gibiydi bu süreçte ablam uzaktan destek oldu arkadaşlarım arayıp destek oldular ve geçti 😊
37+0 doktor dedi ki alalım artık bebek in gelişmi tamam seni tehlikeye atmak istemiyorum dedi çatım dar olduğu için sezeryan yapalım dedi bende her zaman ki gibi tamam dedim cumartesi yani 37+4 de sezaryen e girdim inanın ameliyat hane ortamı çok güzel çalışanlar güler yüzlü doktorumun ekibi erken geldi sohbet ettik hiç korkmadım herşeyi anlattılar sondami anestezi sonrası taktılar, iğne çok Can acıtmiyo sadece irkildim bir cekistirme oldu ama oda büyüttüğüm gibi değildi…Bi yandanda sohbet ettik ve doktorum karnımı açınca dedi ki b bebek bugün yarın gelirmiş sancıların rahîm duvarını aşırı inceltmis🤦🏼♀️
Sonra anestezi uzm. Biz bebeği gördük dedi ve bi ağlama oğlum geldi hemen bana gösterdi sonra yanağıma koydular yumuşacıkdi teni öpüp kokladım bütün gebelere de dua ettim…🤲
Anestezi etkisi geçince ağrım başladı serumlar iğneler rahatlattı emzirmeye çalıştım ama sütüm hala yok fakat göğsümu çekiyor sütumde gelicek inşallah 🤲😊 şimdi babasıyla aramızda uyuyor tatlı oğlum benim ağrım hala var ama geçecek… öneri
Kayısı hoşafı yaptın, depend ve 1tane rahat gecelik çok işe yarıyor…
Buradaki özellikle serkilajlı arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum destekleriniz den dolayı hepiniz bebeklerinizi sağlıkla kucağıniza alın 🙏🐣🤰