Yeni1anne Geçen hafta bir kızımın olacağını öğrendim ismi en başından beri belliydi Melisa olacaktı fakat Melisa ismi Kuran’da geçmiyor Melisa’nın yanına Kur’an da geçen anlamı da güzel olan bir kız ismi önerebilir misiniz 🙏 Şimdiden teşekkürler ☺️
Cevirmenannee Yeni1anne kızınızın isminin kuranda geçmesini istemeniz çok güzel lakin kuranda geçmeden de koymanız caiz olan isimler var mesela sahabe/saliha annelerimizin isimleri 🥰
busbusssss Yeni1anne Kuran’da geçen tek kadın ismi Hz. Meryem’dir. Diğer Kuranda geçiyor deyip konulan kız isimleri fiil veya bir şeyin adı. Sahabi kadınlarından koyabilirsiniz hepsi birer inci. Bu arada kızımın adı Meryem Şûra. Fikir olsun 🌸
Hazan_yeli25 Yeni1anne kendi adım Tuba iyilik güzellik hoşluk kelime anlamı ayrıca cennettteki koku yukarida dallari aşağıda uçsuz bucaksız gölgesi olan ağacın ismi her bir yapraginda da iki kişinin ismi yazılı kişi ve ahiretteki komşusu nu ismi
Nurumsuuuu İlla kuranda geçsin diye şartlamayın kendinizi bence çünkü tek geçen kız ismi meryem validemizin ismi. Allah dostu olan sahabe yada peygamber eşlerinin isimlerinden koyarsanız şefaat hakları olur .
ug_fa-3diplomalianne Önemli olan Kuranda geçmesi değil anlamının güzel olması… olması gereken budur. Mesela benim kızımın adı Ümmü Gülsüm olacak Allah nasip ederse. Hem peygamber kızının ismi hemde anlamı çok güzel
Deletedmom15262 Meryem, Rabia, sena, Ravza, nisa ve iklil💞 İklil:çiçekten taç demek Arapça Aynı zamanda peygamberimizin zebur da geçen isim mi 🌹🌹🌹