Evet kızlar aranızda bilenleriniz vardır belki 36 gün önce 31 haftalık doğum yaptım bebeğim 28 gün küvözde kaldı çok şükür kavuştuk artık 😍 Doğum yapınca buraya yazmıştım ama detaylı anlatmamıştım şimdi detaylı yazmak istiyorum belki aranızdan birilerine cesaret verebilirim. Öncelikle şunu söylemek istiyorum sadece 2 türlü doğum şekli olsada her kadının doğum hikayesi birbirinden farklıdır o yüzden kimse kimseyle birbirini kıyaslamasın lütfen. Ben doğumdan önce o kadar çok negatif sezaryen dinledim ki ufak ufak korkmaya başlamıştım çünkü daha önce ameliyathanenin kapısından bile geçmemiştim en ufak dikişim bile yoktur. Acı eşiğim yüksek olsada yine yapamam demeye başlamıştım. Ben pozitif doğum hikayelerini okumayı severdim şimdi sizede tüm gerçekliği ile anlatacağım. Öncelikle sıkıntılı bir hamilelik süreci sonucu acil sezaryene alındım hatta o kadar acildi ki öğle yemeği yerken ağzımda ki 2 kaşık çorbayla kendimi ameliyathanede buldum. Eşim ve ailemle doğdu düzgün vedalaşamadan girmiştim ve aşırı derecede titriyordum bir türlü kendimi durduramadım ta ki belden uyuşana kadar. O kadar iyi bir doktora, anestezi uzmanına ve ameliyathane ekibine denk gelmiştim ki Araştırma yapsam bu kadar olmazdı. Hepsi çok ilgililerde ve beni sakinleştirdiler. Belden uyuşturdular sinek ısırığı gibi hissettim zaten hissettiğim doğuma dair tek şey o oldu ondan sonrası hiç bir şey anlamadım. Tek yapmanız gereken hareket etmemeniz. Uyuştuktan sonra sondam takıldı onuda hissetmedim. Derken doktorum geldi elimden tuttu beni teselli etti ondan cesaret topladım çünkü bebeğim 1 ay küvözde kalacaktı aklımda hep vardı kendimi düşünmüyordum. Doğum başladı o kadar hızlı oldu ki bebeğimin sesini duydum. Daha önce okumuştum erken doğumlarda bebek çok ağlamazmış ama bizim ki inletti resmen☺️ Neyse oğlumu bana gösterip hemen yolladılar bende deli gibi susamaya başladım su istedim tabi bu mümkün değildi😅 dudaklarımı steril bezle ıslattılar. Doğumun geri kalan kısmıda hemen geçiverdi toplam 45 dk durdum sanırım. Odama geçince akşama kadar uyuşukluk devam etti ağrı kesicilerimi yaptılar. Sonra sıra geldi yürüyüşe. Evet biraz zordu ama yürüdükçe açıldım. Yürüyüşten önce sondamı çıkarttılar o da aynı şekilde acıtmadı. O gece gidip oğlumu gördüm 😍 gece gazımı da çıkarttım. Ertesi gün akşamüstü hastanede duşumuda aldım. Ben bile bu kadar kolay olacağını düşünmüyordum çok şaşkındım. Oğlum da yanımda olsaydı daha güzel olacaktı her şey ama o iyi olsun ben sabrederim dedim hep. Bu arada tek negatif kısmı doğumda çok kan kaybetmiştim o yüzden kan takviyesi yapıldı. Hastanede toplam 2 gece yattım 3. Gece çıkış yaptım.
Gelelim tavsiyelerime; öncelikle en memnun kaldığım şey şans eseri Lc Waikikiden aldığım 3lü yüksek belli kilotlar. Bunlara canpedin hasta pedlerini koyduğum da çok rahat ettim dependden bile rahat oldu. Yüksek belli olduğu için dikişime temas etmedi.
Elbise şeklinde gecelik 2 tane mutlaka alın ama uzun olmasın yataktan kalkıp yatarken sıkıntı olabilir. Hastane doğum yapan annelere bol bol kayısı kompostosu yolladığı için hem gazımı hemde tuvaletimi çok kolay yaptım onun çok faydasını gördüm mutlaka deneyin.
İlk etapta süt az geldiği için makine tahriş yaptıonun için lansinoh göğüs ucu kremi kullandım gerçekten mükemmel bi ürün bana göre.
hastane çıkışında giymek için hamile taytlarınızı kullanabilirsiniz rahat olduğu için ameliyat yerini acıtmıyor. Aklıma gelenler bunlar sorularınız varsa seve seve cevaplarım. Dilerim tüm hamileler yavrularına sağlıkla kavuşur, hayırlı doğumları olur🤲🏽