Mumyy heyecanlibekleyiss yasak olduğunu biliyorum ama pizza ile falan yiyorum bir sorun yaşamadım şükür
Cns_33 heyecanlibekleyiss mayonezde çiğ yumurta var oda zararlı çiğ ürünler hamilelikte zararlı o yüzden onerilmiyor
Littlespy Mayonezde çiğ yumurta olduğu için toksoplazma riski var ve bu sebeple önerilmiyor. Ketçap için sanmıyorum bir yasaklama olacağını. Ben mayonez çok istememe rağmen yemiyorum 🙃
yaseminnnk Littlespy ben de mayoneze bayılırım doktora sordum o da pastorize yumurta sarısından yapılanları tercih edersen sorun yok dedi. İçeriğe bakarak alabilirsin eğer çok istiyorsan heinz marka tüketiyorum ben 😊
Littlespy heyecanlibekleyiss inşallah bişey olmamıştır dikkat etmekte fayda var 🙃 yumurtasız mayonez vardır bence özellikle yumurta alerjisi olanlar için yapılmıştır diye düşünüyorum 😃 bi araştırıcam ama hep unutuyorum 😃
Kimkibu heyecanlibekleyiss valla az önce patetes batıra batıra götürdüm😔 afiyette oldu valla napalım hersey yasak canım çekipte yemesem daha kötü bence
Littlespy Littlespy https://www.nefisyemektarifleri.com/hamileler-icin-yumurtasiz-mayonez-tarifi/ bakın böyle bir tarif buldum🙃
katipannee Toksoplazma atlanacak gülmeye alınacak bir şey değil arkadaşlar. Etli çiğköfte yiyip bebeği karnında ölen anne biliyorum toksoplazmadan dolayı.
yaseminnnk katipannee çiğ yumurtadaki tehlike toksoplazma değil aslında salmonella bakterisi doktorla konuşarak öğrendim oda bebeğe değil anneye sıkıntı verir yani bir nevi zehirlenme yaşarsın demişti doktorum bilginiz olsun😊