Ebru1208ahmet merhabalar. Benim de 23.haftada girdiğim detaylı ultrasonda kalpte ufak bi parlaklık görülmüştü. hem kendi doktorum hem de detaylı ultrason için gittiğim perinatolog tek başına bi anlam ifade etmiyor başka yerde bir bulgu olsaydı veya ikili tarama testin riskli çıksaydı down sendrom ihtimali artardı ama eğer istersen fetal dna testi yaptırabilirsin demişti, ben yaptırmadım. Çok şükür 27.haftamda doktoruma tekrar kontrole gittim ultrasonda özellikle kalbe bakmasını rica ettim kalpteki parlaklığın artık görünmediğini söyledi çok şükür. Bu tip parlaklıklar kalsiyum birikmesi olabiliyor. Ve hatta şunu dedi doktorum şu ara hepimizin dişleri kanıyor bu kanı ister istemez az miktarda da yutabiliyoruz bu durum bile bebeğin kalbi bağırsağı gibi yerlerinde parlaklık görünmesine sebep olabiliyormuş. Biraz uzun yazdım ama 23 - 27. Hafta arası yerli yabancı araştırmadığım sayfa okumadğım makale kalmamıştır 🙏🏻 Hiç merak etmeyin tek başına yeterli bir veri değil kalpte parlaklık. Sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi 🌸