Ozgeszmn Kızlar alttan muayenenin zararı var Mıdır? Alttan muayene yaptırdığından beri vajinada sürekli rahatsızlık hissediyorum batma hissi var
ilkannelikkk Ozgeszmn Psikolojik. Hiç bi yan etkisi yok. Aksine her şey daha net görülüyor ben 3 ay alttan muayene oldum.
Minikasya Ozgeszmn Yok canım. Ben yılda 2 kez rutin kontrol yaptırırım smear testi falan. Gebeliğin ilk haftasında da alttan baktılar. Bişey olmazki
Smyy00 Ozgeszmn bebek için hiçbir zararı yok tahriş olduğu için yanma olabilir ama jel sıktıkları için tahriş te olmaması lazım
Minik_kalplim_ Bi kere yAptırdım ama bilgim yoktu düşük yaptığım zaman bakıldı sonra asla istemedim çatala uzanmayı ben rahatsız oluyorum sizi bilemem.
eebru- Tup bebek ile hamile kaldim tedavi boyunca alttan muayene oldum hamileliğimij ilk 3 ayı da alttan muayene oldum ve hiçbir sıkıntı yasamadim sizinkinin tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum kendinizi kasmayın
balarisi06 eebru- bende aynıyım canım. Tüp bebekle hamile kaldım ve sürekli alttan bakıyorlar tüp bebek sürecinde ve sonrasında ayrıca milletimiz daha vücudunu tanımıyor ondan zararmı diyip duruyor vajina ile rahim aynı yer sanıyor sanki o alet girince bebeğe değiyor gibi bir algı var halbuki bebek daha yukarıda ve oraya o koca alet girmez. 🤔 Zararlı olsa biz aylarca uğraşıyoruz tüp bebek hastalarına dokunmamaları lazım malum nice zahmetlerle hamile kaldık 🤦♀️🤷♀️
Sita3434 Bunları kim uyduruyor bilmiyorum ama zararlı değil, özellikle ilk haftalarda erken teşhis icin cok önemli bazı durumlarda. Benim doktorum hiçbir farkı yok dedi.
Mrve_12 Ozgeszmn kesinlikle bir zararı yok ben yurt dışında yaşıyorum ve burda her ay alttan muayene ediyorlar ve ilk gebeliğimde 26. Haftamda bir cm açıklığım olduğunu öğrenmiştim ve yatış vermişlerdi şuan ikinci gebeliğim ve yine 32. Haftamda bir buçuk cm açıklığım var ve yine dikkat etmem gerekiyor