TosbikAnnesi öncelikle çok geçmiş olsun. Hamileliğimin 16. haftasından beri safra çekiyorum. Ameliyat olabilirsin dediler ancak sonra ilaç kullandım ve diyet yaptım. Ağızdan alınan Progestan tetikliyormuş. Onu kullanınca atak geçirdim ve ogünden beri önce çamur, şuanda taş var. 25. haftadayım. Çok sıkı diyet yapıyorum. Bir de 1 ay safra ilacı kullandım o iyi geldi. Sonra kullanmadım bıraktırdılar. Diyet listemi paylaşayım belki faydası olur; un, şeker, yulaf, kepek, kakao, kahve, yumurta, kızartma kesinlikle yasak. Beyaz tost ekmeği yiyorum sayı ile. Sebzelerden kereviz, mercimek, pırasa, karnabahar, patates, brokoli, börülce, nohut yasak. kabuklu olan sebzeler safrayı tetikliyormuş (nohut, börülce, mercimek gibi kabuklarını soyup yiyebilirsiniz). Patlıcan, kabak, ıspanak gibi sebzeler serbest. Tereyağı yasak. Bal yasak ara sıra pekmez içtim. Zeytinyağı serbest. Soğan ve sarımsakta tetikliyor çok isterse canınız, pişmiş ara sıra ve az miktar tercih edebilirsiniz. Süt laktozsuz az miktar içiyorum. Yoğurt light ya da kendim mayalıyorum. Canım tatlı isterse haftada 1 sade kek veya sütlaç yiyorum bir kap veya 2 dilim kek diyetisyenim verdi içinde sıvıyağ az koyuyorum yumurta da öyle. Çok sıkı bir diyet ama o inanılmaz ağrılarımı geçirdi. Bir de safra rahatsızlığı olan buradan bir anne sabah aç karnına çörek otu, zeytinyağı, limon bir tatlı kaşığı iç demişti. Ben her gün salata yiyorum ve bolca zeytinyağı limon ekliyorum. Faydalı oldu bana. Çörek otunu denemedim. Geçmiş olsun🙏 Biraz uzun oldu ama diyetle ağrılarım geçti safra değerlerim de ilerlemiyor. Safrada diyet önemliymiş.