hemsirebirannee ya bin kere anlattım 3aylıkbebeğim tuvaletim geldi diyip klozete yürüyüp oturmuyor diye ama hala nasıl söylüyor nasıl oturuyor vs vsssss… arkadaşlar gerçekten artık son kez güzelce anlatacağım anlamayan varsa da kendisi araştırsın öğrensin ya da saçmalama demek yerine güzelce sorsun anlatayım. Bebeğimi bir aydır gözlemliyorum bu bebek benim değil mi , acıktığını nasıl anlıyorum ? Gazı olduğunu uykusu geldiğini. Bebeğim uykusu geldiğinde kucağıma aldığımda kafasını vücuduma sürtüp kafasını bi oraya bi buraya atmak istiyor anlıyorum ki uykusu gelmiş. Yani bebeğimin uykusunun geldiğini anlamak için bana uykum geldi mi demesi gerekiyor o zaman sizde saçmalıyorsunuz 3aylık bebek uykum geldi mi der ?!ç bunu geçeyim acıktığını anlıyorum kucağımdayken tişörtümün üzerinden ağzıyla mememi arıyor ağzını açıp huysuzlanıyor. Bebeğimin acıktığını anlamam için anne ben acıktım demesimi gerekiyor ???? O zaman bunlar size göre böyle . Kucağıma alıp emziriyorum , gazı geldiğinde iki büklüm oluyor çocuk ayaklarını kaldırıyor ve gazı emzirdikten sonra veya mamadan sonra geliyor yani bunu gözlemleyip öğrendim bana gelipte ANNNİİİŞ GAZIMMM VAR demiyor bunların hepsi zaten bir iletişim . Tuvaleti geldiğini de ıkınmaya başlıyor kendisini sıkıyor anlıyorum hemen tuvalete götürüyorum kendim klozete oturuyorum onu da önüme alıyorum büyük çişini yaparken çişşş diyorum küçük tuvaleti geldiğinde ise kişşş diyorum ki büyüğü ve küçüğün ayrımını bilsin diye . Şimdi diyeceksiniz çocuk nerden bilsin , çocuğum acıktığında ağladığında mememe yatırdığım da mememi açana kadar susmuş oluyor yani anlıyor artık biliyor o şekilde yatırdığım da onu emzireceğimi doyuracağımı biliyor ,bakın 3 aylık bebek bunları biliyor bu aramızda zaten bir iletişim . Aynı şekilde tuvalet iletişimi de öyle , nasıl mememe yatırdığım da susuyorsa tuvalete götürdüğümde de tuvaleti varsa yapacağını bildiğinden artık götürdüğümde varsa yapıyor bu neden bu kadar imkansız ve saçma geldi size . Ayrıca kötü anne çocuğunu oyuncak etmişsin bez parası vermeye kıyamamış diyenlere de cevap vereyim son kez , ben denemek istedim sadece. Sonuç başarısız olsa tabiki de beze devam edecektim , kimsenin anneliğini sormak sorgulamak bana düşmediği gibi size de düşmez . Benim param var bez alabilirim çocuğuma , ama bunu söylerken ya karşınızdaki gerçekten bez bile alamayacak bi anne olsaydı. Ne kadar kırıcı ve aşağılayıcı bi cümle hiç düşündünüz mü ? Bence bi düşünün çünkü anne olacaksınız hepiniz. Merhameti kalbinizden eksik etmeyin . Saçmlama trollll yalan diyenlerde , ilk defa duyduğunuz birşey üzerine hemen yalan şöyle böyle demeyin araştırın . Annelik ölene kadar devam eden bir serüven ve sürekli öğrenmeniz gerekiyor aklınıza yatmayan ilk şeyde YALAAAAN SAÇMALAMAAAA derseniz bilinçli bir ebeveyn olmazsınız. Söyleyeceklerim anlatacaklarım bu kadar evet 3aylık bebeğim var altını artık çok nadir ıslatıyor tedbir olsun yüne de diye yıkanan bezi kullanıyorum ama artık onu da çok nadir ıslatıyor çünkü artık bebeğim tuvalete yapıyor . Çocuğun psikolojisi de etkilenmiyor merak etmeyin çünkü kötü birşey yapmıyorum nasıl açıktığın da doyuruyorsam bu da aynı şey . Lütfen anlayın artık sevgiler .. SON KEEEZ : BEBEĞİM ANNE TUVALETİM GELDİ DİYİP KLOZETE OTURMUYOOOORRR.