Merhabalar ben de yazmak istedim hikayemi 😊
- haftada kontrolümde çatı muayenesi olacaktım sonra aşırı yoğun bi gündü doktorum İçin. Bi sonraki muayenede yapalım dedi tamam dedim. Bi sonraki muayene de kızımın gününü doldurduğu gün 3 marttı. Normal doğum istiyordum yolundaydı herşey. O zamana kadar hafif hafif sancı hissettim.ama ben 3 Mart’ta doğmaz diyordum çünkü ne sancı ne bi belirtti hiç birşey yoktu. Pilates topu hurma merdiven… tık yok :) 3 Mart günü sabahtan kontrole gittiğimde çatı muayenesi oldum. Biraz canım yandı. Doktor da çatımın dar olduğunu, muayenede bile zorlandığımı doğum esnasında da hem bana bebeğe de zorluk olabileceğini söyledi. Senin kararın fakat ben sezeryan öneriyorum, Zaten haftamız doldu tamam dersen öğleden sonra alırım sezeryana dedi. Sonra biz Eşimle düşündük. Ben normali denemek istediğimi söyledim ama eşim istemedi. Riskli sonuçta bi problem olmasın dedi. Çok kararsız kaldım Ama sonra eşimi dinledim gittik doktora tekrar tamam sezeryan olsun dedik. O da zaten günün de doldu riske atmaya gerek yok, kakasını yapmasını mı bekleyeceğiz dedi :) öyle biraz ani bi kararla sezeryan oldum. Spinal oldu. Doktor bebeği alırken mekanyumlu olduğunu söyledi. İçerde Kakasını yapmaya başlamış minnoşum. Çok şükür ki dokturumun tavsiyesine ve eşimin desteğine 🙏 normali denemek istesem beklesem Allah korusun daha sıkıntılı bi süreç yaşayabilirdim. Çok şükür kakasını falan yemeden çıkmış oldu. Şimdi 11 günlük olduk. Allah herkese sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. İlk saatlerde sütüm gelmedi. Mama verdik. Ama ben yine zar zor sağıp çay kaşığı ve şırıngayla verdim. İster istemez sezeryandsn ötürü gaz sancıları olabiliyor. Benim omzuma ve kaburgama vurmuştu. Ama doktorum her ağrı geldiğinde söyle ağrı kesici yapalım dediği için söyledim hep hemşireler yaptı. Yürümek de çok işe yaradı tabi. Hem yürümek hem bol sıvı almak daha çabuk toparlanmamda etkili oldu. Üçüncü günde gelmeye başladı şükür sütüm. Ama Hafif bir sarılığı vardı 8 derece. O yüzden hem meme hem mama verdik. Şimdi mamayı kestik düzenli emiyor çok şükür.
Burada hikayeleri okurken doğum hikayesi kadar tavsiyeler kısmı da çok ilgimi çekerdi ☺️
benim tavsiyelerim depend çok işe yaradı. Önden düğmeli bi gecelik almıştım. Ameliyattan çıkınca atletsiz sadece üstümü giydirdiler. Ama tavsiyem bi emzirme atletiyle giyin hem göğüsleriniz daha derli toplu duruyor. Çünkü ne kadar pandemi olsa da geçmiş olsuna gelen oluyor. Boştan durunca göğüsler belli oluyor gibi oluyor rahatsızlık veriyor.
Yedek başka pijamanız da olsun. Çünkü mama verince kusabiliyor aniden üstünüze :)
hırka koyun mutlaka hastane sıcak ama yürürken falan gerekebiliyor.
Uzun oldu ama böyle kızlar. Seven sevdiğine sağlıcakla kavuşsun inşallah 🥰
varsa sorularınız alabilirim ☺️