Ysmmmnn Elifdnmz_ ben yaptrdm ilk gebeliğimde 2. Gebeliğimdedr 2 li testi yaptrdım 3 lü tess zamanı gelince onuda yaptracağım
058elf Elifdnmz_ ense kalınlığı ve burun kemiğine bakıldı ama kan vermedm canım. Sana kalmış yaptırıp yaptırmamak :)
Mdnyldz Elifdnmz_ ikili testim yapıldı sonuç iyi çıkınca 3lü ye gerek duymadı doktorum. Daha sonra detaylıyı yaptırdım. En son şeker yüklemem yapıldı. Doktorumun gerek gördüğü testleri yaptırdım.
Hayalleredogru Ben ikili test yaptırdım sonuç iyi çıkınca 3lğ ve 4lü test yapmadı doktorum detaylı yaptık 20. Haftada
Ayvazserife Bende yaptırmadım ilk hamileligim de simdi 2 hamileyim yine yaptimicam detayli düşünüyorum.
Elifdnmz_ Peki sadece detaylı ultrasona girmek yeterli değil mi ? Sürekli radyasyona kalmasını istemiyorum bebişin, çünkü bir şey çıksa bile müdahale edilemiyormuş değil mi ?
Mdnyldz Elifdnmz_ ultrason radyasyon barındırmıyor, ses dalgaları ile görüntü alıyor endişelenmeyin 🤗
kucuktospam Elifdnmz_ ultrason radyasyon falan yaymaz. Ses dalgası ile çalışır korkmanıza gerek yok. Testlere gelince illa sonlandırmak için yapılmıyor testler önceden bilgi sahibi olup allah korusun bir şey varsa ona göre doğuma hazırlanmak bilgi sahibi olmak için yapılıyor. Detaylıda bir şey çıkarsa zaten ilk test sonuçları soruluyor nasıldı diye.. Size kalmış tercih meselesi.
Elifdnmz_ Mdnyldz peki bu testler nasıl yapılıyor? Ya hepimizinki saplıkla sıhatle gelsin inşallah🙏🏼🥰
Purpura26 Elifdnmz_ 2li test yaptırdım kan da verdim ama asıl önemli olan burun kemiği ve ense kalınlığıydı benim için. Düşük risk çıkınca 3lü yaptırmadım. 10 gün sonra detaylı ultrasonum var. En azından 2li test yaptırılmalı diye düşünüyorum
Elifdnmz_ Purpura26 çok teşekkür ederim🥰rahatladım biraz olsun sağlıcakla haberlerini alın inşallah🙏🏼
Ysmmmnn Aysekilic sonucunu en iyi doktorunuz yorumlar düşük risk yazıyo zaten ama yinede doktorun yorumu önemli
Gozdealpu İlk hamileliğimde ikili sonucu iyi olunca üçlü yaptırmadı doktorum. 2. Hamileliğim ikiz olduğu için doktorlar yaptırmadı ikili test.
Aysekilic 058elf yaş riski cıkmış bu kafami karıştırdı canım Doktor bana karnından sıvı alcaz dedi biraz tedirginim tehlikelimi acaba