Semanur21 Nilgun75 öyle bi zorunluluk yok canım bende avrupadayım ikili tarama testi yapalım mı dediler istemiyorum dedim en ufak bi zorlama olmadı
Nilgun75 Semanur21 ay canim Benim bu Doktor gec kalmissin pazartesi acil yaptir diye zorladi , hic oyle oneri gibi soylemedi valla hastane bu hafta gun vermezse ben arayayim bana gel söyle dedi ,tum degerler cok iyi Ama bu zorunlu dedi
Semanur21 Nilgun75 olabilir ama çokta yüksek değil yaşın yani herhangi bi sıkıntı olsaydı evet belki ama herşey normalse zorunlu olmaması lazım
Nilgun75 Semanur21 insallah canim kiz arkadasimi aradim yasi 26 ona da yapmislar,azicik y’a olsa icim rahatladi
derinsart Nilgun75 acaba nifty testiyle ayni seymi bana yapıldı bebekde sıkıntı görüldüğü icin kan aldılar o kan yurtdısına gidip incelendi bebekde sıkıntı varmı diye bakmak icin cok sükür temiz çıktı
Nilgun75 derinsart bende hic bir sikinti yok dedi canim Ama yasimdan dolayi sanirim doktor istedi bilemiyorum,bir kiz arkadasima sordum o dedi Bana da yaptilar yasi 26 bilemedim
idiloska Nilgun75 ben istanbuldayım, yaptırdım, bebeğimin tek böbreği çalışmıyor, fish trezomi ve karyotip için amniyosentez alındı, fish trezomi ertesi gün geldi temiz çıktı raporum, şimdi karyotipi bekliyorum.
derinsart Nilgun75 hmm orda öyledir belki bende 34 yaşındayım buarada yani burda yaşla alakalı deglde bebekden ötürü yapiliyo orda belki kural öledir gerçekten
Semanur21 Nilgun75 bence iyice araştır yapmak istemiyosan kimse zorla yaptıramaz sonuçta bebeğin için herkesten çok en iyisini isteyen sensin
Arzuu_t Nilgun75 ben almanyadayim ilk gebeligim ve doktor zorunlu diye birsey demedi hatta önermedi bile dedi detaylida zaten hepsi cikiyor. Daha önce bi düsül yapmama ragmen mecburi diye birsey denmedi. Hangi ülke bu. Yastan dolayi olabilir mi acaba?
Nilgun75 Arzuu_t yastan dolayı olabilir belki çünkü ben 1. Trimester için ultrason a gittim herşey çok mükemmel dedi sonra bu test için kan ver geç kalmışsın pazartesi ilk iş hemen ver dedi ,öneri mahiyetinde konuşmadı ben fransadayım canım
Susamettin Nilgun75 İkili testi riskli cıkanlar için yapılıyo zorunlu degil ayrıca pahalı bir test yurtdısına gönderen de var ankarada yapılan da nifty test olarak biliniyo
Nilgun75 Susamettin ben fransadayım Canım ikili test yaptırmadım doktor ikili test yerine Bunu yapıyor direkt
Susamettin Nilgun75 fransada öyle yapılıyodur dogrudur türkiyede bu şekilde malesef ikili tarama gereksiz oluyo zaten
Sevinc24 Nilgun75 ikili testten daha güvenilir ne güzel yaptırın işte temiz de çıkar içiniz rahatlar hem
Sevinc24 Nilgun75 daha sonraki yıllarda bizde de ikili testin yerini alacak bence sadece şu an çok pahalı olduğu için yapılmıyor biz de