Gizem957 Bahardali çok geçmiş olsun ama ben daha 27 haftadayım o yüzden çok korkuyorum sizde tansiyon normal giderken Bi anda mı yükseldi yani. Önceki haftalar normaldi sonra birden mi. Cıktı
Bahardali Gizem957 evet malesef öyle oldu idrar protein yoktu. Karaciğer enzimleri ast alt değerleri (bunkar eklemside çok önemli) normaldi hayvan gibi bir ödemim yoktu kilolu değilim falan . 27 erken daha ama merak etmeyin 32 den sonra bebek yaşar. Biraz daha sabır ve dikkatle inşallah süreci atlatırsınız. Sadece söyleyebileceğim tek belirti oşaydan 1 gün önce yüzümün sağ tatafı şişti sağ gözüm kapalıydı ama değerler normal olumca doktorum durum normal dedi ama değilmiş
Gizem957 egemommm idrar protein çıkmıyor demi sizde peki tansiyon nasıl cıkıyor gün için de Bi iki kez yüksek görmekten bisey olmaz devamlı yüksek se sıkıntı demişlerdi bana
egemommm Gizem957 benim + çıktı sonra eser yazmaya başladı pazartesi tekrar vericem. Tansiyonum da küçük hep 9 larda oluyor, ya da tam tersi büyük yükseliyor
Gizem957 Bahardali siz şuan riskli gebelik bölümüne mi. Gidiyorsunuz peki ilaç fln kullanıyo musunuz tansiyon ilacı yine takip te misiniz yani
Gizem957 egemommm ama doktor bisey demiyo demi. Hani. Hem protein hemde az da olsa yükseklik var ya tansiyon da
Bahardali Gizem957 3 doktorum var. Biri düzenli gittiğim bir prof biri düzrnli gittiğim bir peritanolog biri düzenli gittiğim sağlık ocağı. Tansiyonum şuan normal ilaç kullanmıyorum. Ama hem kan pıhtılaşma problemim olduğu için hemde eklemsi geçmişim olduğu için kan sulandırıcıyı iğne olarak ve hap olarak kullanıyorum. Tuz yemiyorum. Günde zilyon kez tansiyon bakıyorum dua ediyorum
egemommm Gizem957 işte her gün yazıyorum hocam tansiyonum bu çıktı diye, sonuca göre takibe devam ya da ekstradan şişlik var mı diye soruyor
Bahardali Gizem957 ast alt de baktırın. Tuzu kesin doktorunuza danışarak corasprin alın. Magnezyum alın (direk elbette bir engellemesi olmaz ama ne bilim ben nöbet geçirince kasılmalarım için magnezyum vermişlerdi ki her eklemsi nöbeti geçirene verirler.) belki rahmi gevşetir kasılmaları azaltır zararı yok faydası var
Gizem957 Bahardali ast alt ne oluyor tam olarak ben bilmiyorum doktoruma söyleyeyim yani tam olarak neye baktırmam gerekiyor tahlilin adı ne yani
Gizem957 Bahardali Allah korktugumuz yere ugratmasın sag salim kucagımıza alırız insallah bebeklerimizi
egemommm Bahardali Ellerim 30.haftadan beri şiş uyuşuk ona normal dedi, ayaklarım da bu aralar şişiyor sonra normale dönüyor, dün sordu şişlik var mı diye ellerim ayaklarım dedim yüzdeki şişlik önemli, birden yüzün şişerse hemen gel sakın bekleme dedi
Bahardali Gizem957 amin amin inşallah sağsağlim kavuşuruz. Benim hedefim 35. Hafta civarı doğum yapmak. Muhtemel 1 ay kadar bebek küvezde kalabilir yanda 15 gün. Ama sadece kilo amaçlı olur muhtemelen. Bunlar benim kendim için öngördüklerim ve olmasını umduğum. Covid döneminde kendim tekrar yoğun bakıma girmek istemiyorum. Rabbim gönlümüze göre versin inşallah
Bahardali egemommm yüz önemli canım. Benim olaydan 1 gün önce yüzümin sağ tarafı gözüm kapanacak kadar şişti. O an salak doktorum normal demeseydi bende en azından gidip doğum yapardım ama normal dedi. Bende gittim ertesi gün nöbet geçirdim
egemommm Gizem957 bak sağlık ocağında ast alt tıt testi diye veriyorum ben ast alt ta karaciğer enzimlerine bakıyorlar tıt de idrar oluyor, yani doktorum tahlil istediğinde bu şekilde baktırıyorum
Minikcanavarlar Gizem957 merhaba ben de gebelik zehirlenmesinden dolayı erken doğum yaptım ikiz kızlarım kuvezdeler hala😔 protein kaçağım çok yüksekti hala tedavi görüyprum düşüş var ben de 27 haftalıkken sağlık ocağı kontrollerimde hemşire tansiyonumun yüksekliğine dikkat çekti kadın doğumcum sonra protein kaçağını farkettiler preaklamsi teşhisi koydular 1 hafta sonra eklamsiye dönüştü ve acil doğuma aldılar ikiz hamileydim ölümden döndük diyebilirim🙏🏻tansiyonum 16 lara cıkmıştı hatta bir kere 19a 14 olmuştu🤦🏻♀️ Şimdi kızlarım kuvezde ben de protein kaçağından dolayı tedavi görüyorum buarada ilk gebeliğimdi. Size tavsiyem çok dikkatli takibini yaptırın çünkü bunun şakası olmuyor gerçekten
Minikcanavarlar Glcn13 merhaba ben de gebelik zehirlenmesinden dolayı erken doğum yaptım ikiz kızlarım kuvezdeler hala😔 protein kaçağım çok yüksekti hala tedavi görüyprum düşü var ama bana protein yemememi söyledi doktor sizde mi o şekilde besleniyorsunuz acaba?
Bahardali Minikcanavarlar olur mu canım protein kaçağı varsa daha çok protein almanız lazım yanlış anlamış olabilir misiniz
Bahardali Minikcanavarlar missss gibi bakıyorlar endişe etmeyin. Valla bana uyku düzenini kurup öyle vermişlerdi 😁 benden iyi baktılar canlarım Hemşirelerim. Allah onlardan bin razı olsun gözünüz arkada kalmasın
Glcn13 Minikcanavarlar selam cnm gecmis olsun Insallah bebislerini alirsin kucagina en kisa zamanda bana tuzu kes dediler bol bol dinlenme ve stres ten uzak durmak Bir ay sonra tekra kontrole cagircaklar Insallah hormonlardan yuksektir kalici deildir tek endisem o
Gizem957 egemommm ben de yeni taşındım kaydım yok saglık ocağına kendi doktoruma desem bakar mı acaba
Minikcanavarlar Bahardali hayır protein yasakladı bana 2 ayrı doktora gitti ben nefrolojiye internette araştırdığımda da oyle yazıyor
Gizem957 Bahardali buna bakarak ilerde ki mesela tansiyon yüksekliği veya protein kaçağı ön görülebiliyor mu acaba