Nisanannesi07 İlk gebelik 33. Haftadayım 35 de kontrol var 37 de doğum (normal)istiyorum yoksa eşim göreve gidicek ve yanımda olamıcak tavsiyelerinizi bekliyorum (hergün ılık duş , hurma , adaçayı squat , yürüyüş ne zaman başlamalıyım )
Balusuuuu Nisanannesi07 çok saçma geldi bana bu düşünce normal süreç 40 hafta bir gün içeride kalması karken 3 hafta önce doğurmak nedendir ki?
Nuremnur Nisanannesi07 benimde ilk gebelik bende 37+3 doğum olucak ama benim sağlık sebebim yüzünden bende böbrek büyümesi var bende beklemek isterim yavrum kilo alsın daha iyi olur diye ama şuan da zaten kilosu iyi senin yerinde olsam beklerim yaa
bryc Nisanannesi07 bence böyle düsüncelere girme canım tamam sen fikir istemişsin ama böyle yazmak istedim inşallah üzülmezsin karıştım ama 1 gün kalması 1000 güne bedel geç olsun güç olmasın babası her zaman görür sağlıklı olsun yeter
rukiyyee bebeğin anne karnında ne kadr çok kalırsa bebek için o kadar iyidir sancınız gelir o başka ama hiç bi doktor suunii sanci veripte 37. haftada doğurtmaz sizi
Hozdemir Preklamsi yüzünden bende 37 de doğum yapcam ben bı hafta daha kalsın 38 olsun diye dua ediyorum. Bence acele etme inan anne karnında daha çok büyüyüp toplanıyorlar. Seni de anlıyorum ama akışına bırakmak en doğal ve en iyisi 🤲 gönlünce olsun yine de 🤗
Senmerve Nisanannesi07 bebegin ysrım saat fazla bile anne karnında kalması önemli bebegin başka sorunları olur bu düşğncenizden vaz gecin hem sizin hemde bebeginizin saglıgı için
dilanalibrk Nisanannesi07 38+2 de zorunlu sezaryen olacağım. Bebeğim iri bebek, çatım çok dar olduğundan. Buna rağmen bile vicdan azabı çekiyorum bebeğimi bedenimden erken ayıracağım diye. Olumsuz bir şey yaşanır mı diye çok korkuyorum. Bence önce bebeğinize odaklanın. Eminim hepimizden çok düşünüyorsunuz, önemsiyorsunuz. Ama duygusal değil mantıkla yaklaşın olaya…
mercimeginanne Nisanannesi07 keşke öyle ısmarlama doğurabilsek ama malesef sıpalar ne zaman hazır olurlarsa o zmn geliyorlar 😂 böyle düşünüp kendini strese sokarsa bebekte strese girer
Sonfeyz Nisanannesi07 Erken doğum yapmaniz için herhangi bir neden olmadigi halde yerinde rahat olan zamani dolmamis olan gelişimini tamamlamaya çalışan bebeginizin zorla erken gelmesini sağlamaya calisma fikrini aklinizdan çıkarın tavsiyesini verebilirim. Ne kadar zamanini doldurur o kadar sağlıklı bebek olur insallah. Allah yardımcınız olsun.
Eymenimmmm Nisanannesi07 canim niyetim seni yargilamak kirmak degil asla ama ALLAH korusun esim yanimda olsun dgm ypayim o yanimdayken diye dusunurken ya bebeginizde erkn dgdugu icin bi sglik sorunu olusursa varsın eşin yanında olmasin ama sn sağlıklı bi dogum yap bnce byle düşünüp erkn dgm ypma fkrini at kafandan ne zmn bebegin ve senin icin saglikli hayrliysa ozmn dogsun bakarsin bi engel cikar dogum zamani eşin gorevde dgl yaninda oluvermiş 2. Bebegimi kucagima alicam ALLAHIn izniyle ilki sezryan oldugu icin buda mecburi sezryan olcak ona ragmen doktor 39.hftayi doldurmami önerdi
[silindi] Nisanannesi07 canım neden böyle bir düşünceye giriyorsun 37 haftalık oldu diye gelişimini tam tamamlamış sayılmazlar ki. Akışına bırak eşin yanında olacak diye 37. Haftada doğurmak biraz bencilce olur. Bebeğine yazık belki kuvöze girecek belki başka sorunlar çıkacak. Yapma bunu evladına babası da daha sonra görür koklar bebeğiniz sağlıklı olsun bence gerisinin hiç önemi yok. Burda benim gibi riskli bir çok gebe var sağlıkla alalım kucağımıza diye dualar ediyoruz. Bebeğin gelişimi tam olsun kuvöze dahi gireceğini düşünüp kahroluyoruz. Önceliğin bebeğinin gelişiminin iyi olması olsun canım. Allah yardımcın olsun 🤲🤲
suramilaninannnesi Herkes gününü tamamlasın ister siz 3 hafta erken doğsun istiyosunuz bence tamamlasin yani Allah bilir tabi kendiliginden sancın gelir suyun gelir sağlık problemim olur tamam ama kendi isteginlede dogsun diye bişey yapmaya çalışma benim fikrim
Sermec27 Nisanannesi07 ben de 37 de dogum yapcam ama sebebim var riskim var mecbur 37 de dogum olacak ona ragmen içim rahat değil ya küveze girerse ya bir sey olursa diye bence sırf eşiniz görsün diye 37 de dogum yapmak iyi değil keşke benim de riskim olmasa da 40 a kadar dursa içerde bebeğim
Annesionu-yer Nisanannesi07 bence zamanına bırak. Benim de eşim yanımda olmayacak zor biliyorum ama daha önemli olan bebeğin.
[silindi] Nisanannesi07 eger gelisimi iyi ise 37de sezeryan yapilabilir. Tabiki gununu tamamlamasi daha iyi olur ama benim durumum mesela riskli ve 37de alinacak bebek. 37de dogan bebeklerde de gelisimi geride degilse sorun olmuyor. Ama normal istiyorsaniz 37 zor.
Neslihanbew Nisanannesi07 bence bunu yapma bebeğin ne zaman isterse o zaman gelsin başka sorunlarla karşılaşma ALLAH korusun vakti var çünkü 40 a kadar sonrasında beklemek istemiyorsan bekleme