3yasinda bir erkek annesiyim ilk dogumum normal ve zor bı doğumdu .
Her ne kadar doğum zor olsada yine normal doğum taraftarıyıdm😬 derken benim yaramaz kızım 37. haftada karnimda yan yatış pozisyonu almıştı karnimda yan gelip yatan kızımı döndürmek için secde de kaldım bol bol neyseki 1hafta sonra kontrole gittiğimde dönmüştü 😎
Günler günleri kovaliyordu bende ne ağrı ne sancı yok😬 yine sonum suni sanciya gidiyordu.
Düzenli yürüyüşe baslsdim hergun 45dk 2kupa adaçayı takviyesiyle 38.haftada acilmam 2cmdi.
39+5 olduğum sabah 10da randevum vardı. Gittik tekrar muayene oldum açıklık 3bucuk ve kasilmalarim var doktorum seni göndersem akşama yine geleceksin dedi sen fark etmiyorsun ama senin sancım var dedi 🙄 nst bağladılar beni sancı 60 70 80i buluyor ve yatisim yapıldı 🤔 bana az bı suni takviyesi verdiler sancılarımi çok güzel karşıladım hiç oturmadim yürüdüm sancı geldikçe çömelip kalktım dogumhaneye alındım tekrar açıklık bakıldı ve suyumu patlattı doktorum. Açıklık 5cm olmuştu sürekli yürüyordum sancı geldikce çömelip kalkıyordum ve saat 15:55 civarı dogumhaneye alındım acikligim 9cm doktorum sancı geldikçe ikinmami söyledi ben ikinamiyorum 😂😂 sanki ilk çocuğu ben doğurmadım 😂 doktorum bebeğin basi görünüyor burada daha fazla kalamaz ikinman lazım dedi bütün gücümle bağırarak bı ikinmisim benim prensesim 16:45 ye annesinin kucağındaydi Rabbime bin şükür ki …
Bebeğim hemen yan tarafımda muayene olurken benim canım doktorum bı şarkı açmış beni dikiyordu dikişleri hissetmedim hasta bakıcı beni giydirdi dogumhaneden yürüyerek bebeğimle çıktım.
İlk doğumum çok zordu bu doğumum ilkine göre kolaydı. Tek hatam hiç ıkınma nefes calismamam.
Doktorum ve ebeler benimle o kadar çok ilgilendiler ki onların hakkını ödeyemem.
10 günlük olduk gazlı ve öfkeliyiz.
Rabbim tüm hamile kardeşlerimi yavrularına sağlıkla kavuştursun.❤️