Öncelikle merhaba. Sayılı günler geçermiş ve o gün gelirmiş. Her doğum kendine özel kişiye özel. Ama birçok annenin o anı ve sureci merak edişine ufak bir katkı sağlamak istiyorum. Gebeliğim baştan itibaren güzel ilerlemişti. Kilolu bir hamileydim. Toplamda 10 kilo aldım. Kilomun yanında bu şansımdı sanırım. Tabi ki dikkatle 10 kilo oldu. 38+ larda iyice ağırlaşmıştım. Hatta bir gece öyle hareketliydi ki butun hareketli alttan hissediyordum artık. Ertesi gün bende hareketlerde azalma başladı. Bu arada 36 dan itibaren pilates topunda hareketler yaptım. Hareketleri az hissedince kontrole gittim. Her sey yolundaydi. Ertesi gun tekrr kontrlum vardi. Tam 39+0 . Doktorumda az hareketli oldugunu farketti. Çatıda 3 cm acikligim cikti. Bu arada çatıdan korkmayın. Sadece gevşeyerek kendinizi rahat bırakın o zaman her sey daha kolay. Riske atmayalım yatış olsun dedi. Nstye girdim. Bende bel ağrısı başladı artık. Masaj o ağrıya çok iyi geliyor mutlaka yaptırın. Lavman yapıldı derken sancı ciddi hissetmeye başladım. Şoyle diyim bel karın bacaklarda sızı üçü bir geliyor. 4-8 nefesleri o sırada çok iyi geldi. Muayene edildi 7 cm di. Bir süre sonra bir ağrıyla suyum geldi. Ondan sonra sancım kuvvetlendi. Acil doğuma alındım. Bundan sonrası gücünüzü asıl göstereceğiniz yermiş. Sancı geldikce nefes tekniği kullanmak cidden rahatlatıyor ama aklınıza gelirse :/ Ben kendimi ayarlayamadım. Bütün hastaneyi tabiri caizse inlettim :/// Sakin kalmak önemli. Ama kendinizi de kasmayın. Ve asıl ıkınma hissinden sonrası. Ikınmanız gelmeden ıkınmak doğru değil. Sizde yapmayın. Büyük tuvaletinizi yapar gibi. Çene ve dişlerinizi sıkmayın kesinlikle. Çataldayken Bir abla bana merhametle davrandı. Sacımı oksayıp yüzümü sevdi motive edici konuştu o bende çok etkili olmuş. Doktorum ondan sonra değiştin sen dedi. Ki doktorum da sakin soğukkanlı ve merhametliydi. Bir o abla bir de doktorumu hatırlıyorum doğumumdan.ve son ıkınma ve yanma hissiyle yavrum kayıp çıktı içimden. Her şey mucizeydi.
Doğumdan sonra sütüm vardı ama tam kavrayamamasından ötürü yara olduk. O yara bebeğin beslenmesini etkiliyor. Kızımda şuan sarılık çıktı. Takviye alıyoruz. Insaallah geçer duanızı beklerim. Bir de dikişim oldu. O da sanırım kaslarımın gevşek olmamasından kaynaklı diye düşünüyorum.. Bir de son haftalara doğru belirgin hareket azlığını ciddiye alın. Herkese hayırlı güzel doğumlar ☺