Upuzun bir hikayeye en ince ayrıntıya kadar anlatıma hazırmısınız minnoş anne ve anne adayları ✨ şimdiden hakkınızı helal edin uzun bir hikaye oldu 🤷🏼♀️🤭öncelikle hamileliğimden bahsetmek istiyorum. İlk Bebegimin kalbi durması sebebi ile kürtaj oldum. 5 ay sonra tekrar hamile kaldığımı ögrendim ve başladı serüvenimiz. 16 haftalıkken kanamam oldu. Bitmeyen enfeksiyonum vardı her ay kontrolümde antibiyotik kullandım cogu zamam günü birlik hastanede yattım bitmeyen migde yanmam derken sitresli ama cokda güzel hamileliğim geçti cinsiyetini cok geç ögrendik oglusum saolsun 😂neyse 5 şubat saat 10da kontrolümüz vardı ve düştük hastane yoluna o günde 35+3 haftalıgız heyecanla gidiyoruz belki bu sefer yüzünü görürüz DİE cünki ultrosonda yüzünü hiç göremedik, hastaneye gittik nst ye baglandık tansiyon kilo takibimiz yapıldı ve basladı dogum hikayemiz tansiyonum hep yüksek cıktı hastaneye aldılar düzenli tansiyon takibi yapıldı ayaklarımda şişme gözümde görme sorunu oldu ve doktorum acil sezeryana alcaz dedi ben hep kendimi 27 subatta 38 haftalıkken sezeryan dogum olcaktı DİE hazırlamıştım zaten riskli gebelikti gebeliğim basından itibaren kullandığım ilaçlarım vardı o yüzden sezeryan dogum bana pozitif gelmişti. Ne çevremde nede ailemde sezeryan dogum yapan kimse yoktu bilgisiz girdim araştırmadım hiç merak etsemde yaşarayarak ögrenicem dedim.bu benim dogumum bana özel DİE düşündüm hep neyse gelelim dogum anına sabah ilk beni aldılar gittik dogum haneye öyle güzel enerjisi vardı ki ameliyathane ekibinin şakalar şarkılar sohbetler hep morel oldular öncelikle korkulacak bişey yok oturdum sedyeye spinal anestezi yapılacaktı anlattı doktorum, sarıldı ebem basını tutmam lazım iğne yapılcak acımıycak ben varım yanında dedi hepsi morel oldular birazcık basımı egdim ve saniyelik arı sokması gibi Bi acı anında geçiyo zaten korkulacak bişey değilmiş inanın kan verirken iğne acısı yasıyoruz ya ondan hafif bir acı spinal anestezi iğnesi ve dogum sonrası orda agrı olur, acı olur dediler ben hiç yasamadım cok şükür korkulacak Bi acı degil 😂böyle anlattığıma bakmayın heycandan agladım durdum susmadın hep agladım hep dua ettim allahım hak eden herkese anne olmayı nasip etsin mucize resmen 🤭 🤣 neyse uyuşmuştu bacaklarım hissetmiyordum sonda takılmış hissetmedim dogum bittiğinde odaya gidince eşim söyledi sonda takılı DİE o derece bilgisiz araştırmadan girdim doguma korkmayayım die iyki de dogum videosu izlemedim araştırmadım acısız bişey kızlar korkmayın sezeryandan neyse sedyeye yattığım andan dogumun bitme süresi 40 dk Ka sürdü diyebilirim ilk 25 dk da duydum oğlumun sesini 35+4
11.20 geçe gördüm oğlumu 2740 kilo dogdu ama erken dogum olunca cigerlerinde sorun oldu hemen giydirmeden küveze götürüldü ten teması kuramadık sonra bende gittim odama ama oğluma hemen kavuşmadım ben dogum yaptıgım hastanede kaldım oğlum Baska hastaneye gönderildi 17 gün küvezde kaldı operasyon gecirildi doktorum her ihtimali düşünün riskli ameliyat gecirdi dedi sütüm gelmedi o kadar acı vericiki hastane çantasını hayallerle hazırlayıp evine elin bos dönmek sabrettik dua ettik çok şükür bin şükür oğlum iyi oldu ve şuan yanımda rabbim dileyen isteyen herkese hayırlı saatte hayırlı şekilde nasip etsin size tavsiyem kimsenin dogumu sizinkine benzemez yasayın görün iyi veya kötü o bebiş doğacak 😍 depend alın kızlar benim acil sezeryan olunca eşim hasta bezi almış sakın almayın süt sagma makinası uygun indirimde denk gelirse alın muhakkak ben 2 lohsa takımı aldım 3 eşofman takımı aldım emzirmede kolaylık olsun die iyki almısım oğlumun yanına giderken giydim hep günde 2 kere yogum bakım küvezine gidip ne kadar sütüm coksa götürüyordum 10 ml bile olsa ama sütüm gelmedi size bide onun hakkında tavsiye vermek isterim ✨stres yapmayın pes etmeyin benim sütüm gelmedi bebegim küvezde olunca mama verdiler hep bebegim taburcu oldu dil bagı var dediler yine emmedi sagdım verdim mama ile besledim derken pes de etmedim her zaman emzirme şeklinde bebegimi tutum kokusunu unutmasın ilerde belki emer dedim hep. bebeğiniz istemese bile siz denemiş olun pes etmeyin anne sütü ile oğlum iyi oldu çünki bin derde deva anne sütü neyse ilk maması evolvia prematüre mamaydı kabızlık yasadık ve büyüdük cok şükür humana 1 numara mamaya geçtik tavsiye ederim anne sütü ile aynı degerde şimdi devam ediyoruz mamamıza da sütede ve süt yapan ne varsa tükettim bana iyi gelenler listesi
- e bebekde rezene cayı var onu günde 1 bardak içiyorum
2.kuru inciri küçük küçük kesip kaynatıp suyunu içip incirlerini yiyorum hergün taze yapıyorum 2 bardak incir suyu
3.tahin pekmez sabahları yiyorum
4 tahin helvası kuru kayısı hurma bunları canım tatlı bişey çekince yiyorum
- Dere otu her öğün yiyorum
6.bulgur pilavı
7.bol su tüketimi
Bunlar süt yapanlar listem✨inşallah saglıklı sıhhatli kucagınıza alın evlatlarınızı inşallah evlad hasreti cekenlerede en kısa zamanda hayırlı evlatlar versin rabbim 🙏🏻 benim oğlum cok şükür yanımda uyuyor rabbim kimseyi evlatsızlıkla ve evlat acısı ile sınamasın o aldıgınız her eşyayı kıyafeti mutlulukla kullanın 😍 ben hiç pes etmedim oğlumda pes etmedi cok şükür anne olmak böyle bişey cok zor günler geçirdik bitti gitti o güzel morelinizi bozmayın benim hikayem size umut olsun 💕