minicikanne canım benim bir böbrek 4.6 , diğeri 5 mm çıktı , suyum da yüksek sınırda. Yani en geniş cepte 8 mm’dir yüksek çıkarsa su fazlalığı oluyor, benim 7,5.
Erkek bebeklerde böbrek genişlemesi çok görülüyormuş hatta 10 bebeğin 8′inde. hafif derecede seninki de benimki de. Allah’ın izniyle korkulacak bir durum değil. Benim şekerim sınırda çıktı , yükselmeye meyilli gibi. Güzel bir diyet beslenme listesi yaptım. 5 hafta sonraki kontrolümde suyum yükselmemişti böbrekler de genişlememişti.
Down vs gibi şüphelerde genelde patolojik bir fazlalık görüyorlar. Ve farklı belirtiler de. Bana detaylıyı yapan doktor da kendi doktorum da hiç bir sorun yok dedi. Bunlar çok normal şeylermiş. Tabi ben de internette araştırdım aman neler neler okudum. Sakın bunu yapma. Kaç makale okudum araştırdım, sonra böbrek genişlemesi yaşayan anneleri araştırdım buldum konuştum. Hatta happy kids diye bir uygulama var çocuğu olan annelerin, oraya da baktım. Bu konuda çok şükür ki kimse bir sorun yaşamamış. Ense kalınlığın burun kemiğin güzelse korkma. Allah’ın izniyle bir şey olmaz. Bak biz şimdi 27+1′deyiz. Bol bol dua et. Benim doktorum da çok iyidir ama kesinlikle beni fetal DNA’ya filan yönlendirmedi. Hatta dedim internetten belirtileri okudum korktum diye. Kalpte ve beyinde , ve bebeğe giden damarlarda , vücut kemiklerinde herhangi bir sorun yok dedi. Ben başka sorunlar görsem zaten bunu söylerim dedi. Senin de için rahat olsun. Allah’ın izniyle bir şey olmayacak 🥰☺️ Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah