Kestanesekeri Merhaba arkadaşlar, günlük 9,5 saat çalışıyorum kurumsal bir firmadayım.7 haftalık hamileyim.Giriş çıkış saatlerinde imza atıyoruz çizelgenin fotosunu çektim.Nereye başvurabilirim,iş yerine bi yaptırım olur mu veya tazminat alabilir miyim?
_sumeyyebedir7_ Kestanesekeri benim bildiğim eşimden dolayı biliyorum ekstra çalışma saatinde her saat başı belli miktar ek ücret alır mesela normalde 8 6 çalışıyor herkes ama ekstra 1 saat fazla çalışsa asgari ücretin belli miktar hesaplanarak ödeme yapılıyor sizde ekstra ödeme var mı agi parasını Doğumdan sonra birikmiş şekilde alabilirsiniz
momsboys Kestanesekeri türkiyede hemen heöen cogu yer 9 10 saat calıstırıyor😭 şikayet eden arkadaslarım oldu ama tazminat alamadı neden bilmiyorum
ErsiNuray Kestanesekeri canm.öncelikle bi başvuru yapmalısın dilekce ile eger onay vermezlerse gerekli yere sikayetini iletrsin bn bilmyorm nereye yaplir ama
Deniz-denizim @Kestanesekeri aylık calısm saatiniz 225 i geçiyor mu önemli olan. Bu sgk aylık calısma saatini 225 kabul eder ve buna göre islem Yapılır
Icot Kestanesekeri şimdi aylık çalışma saatiniz ne normalde onu öğrenin önce. Ben de kurumsal bir firmada çalışıyordum ve bu hakkımı kullanmak istedim kullandırıyorlardı ama zorla , saat yine bir şekilde bazen geçiyordu itiraz ettim tekrar bu kez önüme şunu sürdüler ; normalde aylık çalışma saatiniz şu kadar ve zaten bunu doldurmuyorsunuz çünkü hafta sonu çalışıyor sayılıyorsunuz ama çalışmıyorsunuz hafta sonu gibi fln bir kılıf buldular. Ben bu duruma sinirlendim kullanmak istediğini ısrarla söyledim mailin çıktısını vs aldım şikayet ederim diye ama dediğim gibi bir kılıf buluyorlar.
Kestanesekeri 170 i arayıp sordum arkadaşlar,iş yerinde 1 yıl çalışmış olmanız gerekmektedir diyor ihtar çektirebilirsiniz diyor