MeralimekEkinci evet.Yani daha açık yazayım bana doktorun anlattığı gibi;
Sat yani son adet tarihini soruyorlar,bizde en son adet olduğumuzun 1. Gününü söylüyoruz.Bu en yakın zamanı saptamak için ortalama bir zamanlama sistemi.
28günlük adet döngüsüne göre;
Adetin 1. Gününde bebek olabilir mi? Olamaz tabiki.
Ne zaman bebek olabilir?
Adet olcak,biticek.Sonra 15-20gün geçecek yumurtlama gerçekleşecek.
(Yumurtlama kadından kadına değişir,kimisinde 7.Gün kimisinde 25. Gün bile olabiliyor ben genel ortalamayı söyledim)
Yumurtlama gerçekleştikten sonra ama planlı ama tesadüfen,yumurta ölmeden ortalama 16-24 saat içinde ilişki gerçekleşecek.Bu kısma gelindiğinde zaten adetin ilk gününden sonra ortalama 1-2 hafta geçmiş oluyor.Eğer yumurtlama geç oluyorsa,örneğin 18-19. Gün o zaman döllenmede geç olur.
İlişkiden sonra yumurta döllendiyse sperm tarafından,yumurta çatlayıp bölünmeye başlar ve rahimede yerleşmek için, “morula” evresinden “zigot” evresine geçmeye başlar (yaklaşık 10-15gün)
Bu kısma kadar da zaten ortalama 28-30günlük süreç bitiyor yani kadın 2. Adetini bekliyor.Tahmini olarak da 2 haftalık filan gebe oluyor,gebeliği henüz hücre bölünme halinde.
10 gün adet gecikince de kan testine,idrar testine bakılıyor,gebelik 3.-4. Haftasında filan oluyor.
Bu durum genel ve normal olan durumlar için geçerli.Örneğin benim ilk kan testim 10gün geçmişti çıkmadı, 18. Günde çıktı.Benim sat ile doktorun girdiği tarih arasında da 18-19 gün var zaten.Hiçbir sorun da yok,4 tane doktor gezmiştim.