Begumhane çok güzel demişsiniz 🤗 ağzınıza sağlık 😍 önceki yazdığımı okudunuz mu bilmiyorum baya uzun bişey yazmıştım özelle ilgili. Devletle ilgili de bi örnek vermek istedim sizin yazınızı görünce.
Eşimin ortağının hanımı devlette Doğum yaptı 5 ay önce, randevu bulamıyordu doktorunun nöbetçi gününü denk getirip akşamları acilden sevk yaptırıyodu, böyle olunca da her gidişinde acil girişli olduğu için direk serum takıyolarmış. Kadının dediği şey aynen şu: son 1,5 ayımı her hafta serum yiyerek geçirdim boşu boşuna, gittiğimde doktor niye geldin hastaneyi görmüyo musun virüsten kırılıyo mümkün oldukça gelme diyodu son zamanlar sık kontrol olması gerekirken bunları yaşadım, suyum geldi Doğumhaneye aldılar açılmam olmamış ona rağmen normal doğum için bekleme süreleri varmış onu beklettiler, sonra 8 saatin üstüne 2 cm açılma olmuş ama yine de bekletmişler, sancı odasına attılar beni gelen giden alttan muayene etti 25 saat ağrı acı ve sancının üstüne bebek iyice susuz kalınca sezaryen kararı aldılar. Boşuna çektim bunca acıyı şimdiki aklım olsa özele giderdim diyo kadın. Ben sadece burası için örnek vereyim devlette gerçekten doktorlar çok kötüydü, benim gittiğim zamanlar randevu beklerken kadının biri geldi 30 haftalık hamileymiş randevu bulamamış çok ağrım sancım var bakın diye yalvarırken randevu al gel diye bi tarafını yırtmıştı doktorun biri 🤬 haaa iyi doktor yok mu tabiki var ama randevu bulmak tamamen işkence, bazen pandemi bölümüne çekiyolar doktorları randevuları tamamen kapatıyolar. İnsanlar o yüzden özeli tercih ediyo, durumu olmayan mecburen gidiyo devlete. Özelle ilgili önceki yazdığımı da okuyun oralarda da illaki sıkıntı oluyo. Demek istediğim hastane değil doktor önemli bence de. Allah hepimizi hayırlı vicdanlı insanlarla karşılaştırsın 🤲🏼🤗