Ftmmmm Merhaba bir sorum olacaktı. Gebelik takibinde ultrasona göre mi devam etmeliyiz yoksa son adet tarihine göre mi ? Bazen ultrasonda 5/ 6 gün önde oluyor hangisine göre devam etmeliyiz ?
sumeyye60 Ftmmmm Her hafta bebeğin ölçümleri değişkenlik gösterebilir ama doğum için son adet tarihi baz alınır. Örneğin benim oğlumun 16.haftadan beri karın çevresi 3 hafta ileride, genel ağırlığı 2 hafta ileride çıkıyor. Ultrason ölçümleri dikkate alınsaydı şimdiye doğurmam gerekirdi 😂 37+3′teyiz kilo 3587 gr boy 51 cm
Denizin Ftmmmm bebeğin 34 cü haftada akciğeri gelişmesi biter ve doğuma hazır olur canım doktorlar biraz daha bekler ve duruma göre hareket eder eğer kılolu olursa bebek sezeryana gecılır
Denizyildizii Denizin hayır son adet tarihine göre doğum tarihi hesaplanır ultrason sadece gelişimini gösterir
sumeyye60 Ftmmmm Daha yolun başındasınız o ölçümler sürekli farklı çıkabilir o yüzden son adet tarihine göre hesaba devam 🤓
Sevvalkrbg Babybaby12 benimde geriden çıkıyordu yavaş yavaş ilermeye başladık doktorum son adet tarihini düzenledi seninde öyle olabilir
Sevvalkrbg Babybaby12 benimde 2 hafta geriden geliyordu ultrason hesabıma göre en son gittiğimiz de 10+6 olması gerekiyordu ama 11+4 çıktı. Ama son adet tarihime göre 12+6 olması gerekiyor. şuan 11+6. Son adet tarihimi 1 hafta ileri attı doktorum güncellendi 🤗
Babybaby12 Sevvalkrbg yaa çok sevindim darısı bize şuan beslenmemde çok dikkat ediyorum inşallah bende güzel sonuçlar alırım💫🙏🏻
Sevvalkrbg Babybaby12 hiç stres yapma bende çok stres oldum ya gelişmezse diye 10+6 dicek diye beklerken 11+4 dedi çok mutlu olmuştum ceviz muz tahin kaşar peyniri tüket
Babybaby12 Sevvalkrbg çok saolun bunlatı düzenli tüketmeye başladım bol süt badem fındık bunlara ek olarakta ❤️😇🙏🏻
Babybaby12 Sevvalkrbg alttan mı yoksa karından bakılan ultrasyon ile mi benide 6+6 da çağırdı doktorum 💫
Merineri Canım zamanla uyuşuyor ultrason ile son adet tarihi, bebek yetişiyor 🥰 benim de 1,5 hafta gerideydi son adet tarihine göre dün gittik 16+6 dayız yakalamış son adet tarihini, arayı kapatmış yani ❤️