Arkadaşlar merhabalar, ben şeker yüklemesi yaptırmadım çünkü 21.haftamda su fazlalığımdan şüphelendi doktorum ve açlık tokluk şekerime bakıp erkenden değerlerimin sınırda olduğunu gördük, diyetisyen ve beslenme listesiyle çok şükür kontrol altına aldık. Bir aylık katı bir diyet listesi, değerlerimin normale gelmesi ve hafta olarak büyümemiz sebebiyle biraz daha normale , katlanır hale gelmeye başladı.
Hamileliğimin başından beri çevremdeki insanlardan , biz şeker yüklemesi yaptırdık bir şey çıkmadı çok gereksiz bebeğe fazladan şeker yüklüyorlar gibi konuşuyordu herkes ve ben ilk gebeliğim olduğu için aslında buna inanmıştım, kendimce bebeğime dışarıdan bir şeyler yüklemenin yanlış olduğunu düşünüyordum.
Bu en büyük yanlış … ❌
Benim suyum fazla olmasaydı belki hiç şekerden şüphelenilmeyecekti. Ki forumda okuduğum çoğu gebelik şekeri olan annede de su fazlalığı gibi belirtiler yok. Ben 24 yaşında, boyu uzun , kilosu boyuna göre zayıf kabul edilen, ailesinde şeker öyküsü olmayan aktif bir insandım. Beklenen şeker profiline de zıttı.
Benim suyumun fazlalığından şüphelenilmese ben de şekerimi kontrol etmeyecek , zamanında da yükleme testi yaptırmadan şu an hiç bir önlem almadan devam edecektim.
İnsanlardan duyduğumuz “ Şeker Yüklemesi Çok Gereksiz ve Saçma ” olayını , eşim de etrafında duya duya kesinlikle zararlı görüyordu ve bebeğimize bunu yaptırmayalım düşüncesindeydi.
Bu konuda insanları dinlemeyin, iki dilim baklava kadar alacağınız şeker, bebeğinizin anne karnındaki ve gelecek sağlığından asla önemli değildir.
Ki bu aralar rastladığım üzere şeker hikayesi olan gebelerimiz de çoğunlukta.
Belki pandemiden dolayı son yılda eskisi kadar temiz hava alamayıp vücudumuzu çalıştırmayışımız, belki beslenme düzenimiz, belki yendiğimiz her şeyin katkılı olması bunlara birer sebep…
Ama bu konu hafife alınmayacak kadar önemli. Sizin belirtiniz olmasa da şeker yüklemesini ihmal etmeyin. Bebeğimize iyilik yaptığımızı düşünerek , olası bir ihtimalde zarar vermeyelim…
Forumda gebelerin (önceden ben de dahil )biraz bu konuda kararsız kaldıklarını görüyorum. İnşallah okuyanlar olur, belki bir faydam olur..
Bu arada biz 26+6′yız. 21+0′da öğrendik. Şeker öyküsü olan gebeler de nasıl öğrendiğini ve nelere dikkat ettiğini yazabilirse , birbirimize faydamız olur 👼🏻
Ben her öğünümde süt ya da yoğurt ile destekliyorum , organik tam buğday ekmeği tüketiyorum. Havuç,pirinç,bezelye,patates,beyaz un, et suları, paketli gıdalar, şekerli her şey listemin dışında. Sadece listemin içerisindekileri tüketiyorum. Değerlerimin normal olduğunu kontrol ettiğimde arada kaçamaklar yapıyorum.
Şekerimi kemik suyu ve et suyunun çok yükselttiğini tespit ettik, onları mecburen listeden çıkardık 😊