Öncelikle doğumun hiç bir türlüsünden korkmayın. Sezaryen mi yapıyorsun diyenlere aldırmayın. Normal doğumda artık çok normal değil. Atıyorlar kesiyi kolaya kaçmak için.
Sezaryen sonrası 1 hafta kadar zorlu bir süreç. Yanınızda mutlaka biri olmalı. Özellikle de ilk doğumsa sadece eşim yeter demeyin.
Sezaryen doğuma giderken yiyecek içecek olarak yanınızda kayısı hoşafı, kayısı suyu, çubuk kraker, çizi ve bol miktarda su bulunması iyi olur. Baş ağrısı için sade nescafe de götürebilirsiniz. Benim baş ağrım olmadı.
Giyim olarak; Hem gecelik hemde kol kısmı bol Pijama tercih edin. Damar yolu olduğu için kolu dar Pijama giyemezsiniz. Benim pijamamın kolu dardı ve damar yolu geçmeyince giyemedim. Koridorda yürüyüş yaparken üşüyebilirsiniz o yüzden varsa Polar bir Sabahlık veya hırka yelek bulundurun. Terlik olmazsa olmaz.
Depend mutlaka alın. Benim hayatımı kurtardı. Kenarlarından yırtıyorsunuz kolay çıkarılıyor. Ama giyerken kendim giyemedim dikiş ağrıdan dolayı eğilemiyordum. ( işte bu sebeplerden dolayı yanınızda biri olsun mutlaka )
Kızıma 2 takım götürdüm asla yetmedi. Çünkü kusan bir bebek ti. Üstü ıslandı kurutacak yer yoktu. Ev yakındı ama getirecek kimse yoktu. Bol bol yedek önlük ağız mendili iç zıbın götürün. Tatile mi gidiyorsun diyenlere aldırmayın. Sonra orda uğraşması zor oluyor.
Doğum sonrası kullanım için kızıma bol zıbın aldım. Ama boğaz kısmında 1 çıtçıt ve altında çıtçıt olanlardan almayın. Mümkünse hem yandan hem alttan çıtçıtlı alın çok kolaylık oluyor.
Yenidoğan kıyafetleri almayın. Benim kızım 2345 gram doğdu biz 0-3 aylık giydirdik hep. Biraz bol oluyordu ama şimdi iyi oluyor. 1-2 hafta giydirmek için yenidoğana para vermeyin yazık günah.
Bol bol penye ağız mendili alın. Müslin örtü benim 2 tane var genelde onlarla kundak yapıyorum çok rahat oluyor. Tabi biz kıl bebeğiyiz. Yazın bende tekrardan alacağım.
Kızımın içine kaşındıracağı için külotlu çorap almadım tayt aldım lcw dan.
Emzik olarak avent ultra air tercih ettim. Kızım hep memede kalmak istiyordu. Emzik benim için kolaylık oldu. Aventi hemen tuttu ve meme reddi yapmadı.
Islak mendil uni baby yenidoğan bebek bezi e bebekten baby me aldım. Sızdırma taşırma pişik gibi bir sorunla karşılaşmadık 50 günde. Memnun kaldık o yüzden şubat indiriminde stok yaptım büyük numaralarını. Fazla para vermeye gerek yok x y z markalarına. Şampuan olarak temiz içerikli ve uygun fiyatlı olarak hipp kullanıyoruz göz yakmıyor memnunuz. Yine x y markalarına çok çok paralar dökmeye gerek yok. Pişik önleyici krem bepanthol baby kullandık. Hiç pişik olmadı çok memnun kaldık. İçeriği de temiz. İhmal etmeyin her gün sürün mutlaka.
Alt açma örtüsü mutlaka alın. Uni baby ve baby me güzel. Aniden işeyip kaka yapabiliyorlar koltuğa veya yatağa geçsin istemezsiniz 🤗 ben 1 örtüyü 1 2 hafta kullanıyorum. Aspiratör otribebe aldık memnunuz. Sürekli kullanıyoruz.
Doğumdan sonraki günler için göğüs pompasına ihtiyaç duydum hemen e bebekten mamajo elektirikli tekli göğüs pompası aldık. Göğüs doluyken hızlı sağlıyor. Canımı acıtmadı. Memnun kaldım. Fiyatı 350 TL idi.
Lohusa takımlarına filan para vermeyin kanamanız oluyor o bembeyaz takımları giymeye kıyamıyorsunuz. Rahat kolay emzirebileceğiniz mümkünse önü komple düğmeli pijamalar tercih edin.
Ben doğumdan 1 ay önce günde 1 saat silvernurse gümüş kapakları kullanmaya başladım. Doğumdan sonra da acı hissettiğim anda taktım. Ertesi güne geçirdi. Benim için faydalı oldu. Herkeste aynı faydayı gösterir mi bilemiyorum.
Sormk istedikleriniz varsa sorabilirsiniz. Hepinize kolay bir avazda sağlıklı doğumlar diliyorum 🥰