YaseminBatrk İri bebek söylemesi ayıp yağ gibi kayıp doğarmış kolay olurmuşum , biraz daha zayıf bebekler zor doğarmış diyor büyükler sizce doğru mu. ? Ben şu kadar kiloda böyle doğurdum diyen varmı 😍 şimdiden teşekkürler 🤩
Bebebebe YaseminBatrk evet öyle söylemeleirnin sebebi kendini itermiş bende duymuştum bi doktordan. Eğer doğuma uygun kilodaysa zayıf bebeğe göre daha kolay çıkarmış .
Minikasya YaseminBatrk O büyükler genelde 9-10 tane doğurumuş. Bir kısmıda ölü doğarmış. Neden çünkü o zaman sezeryan yokmuş. Çocuk kordonla mor çıkar ölürmüş. Bebek iri olur kanala takılır ya omzu çıkar sakat doğarmış yada sıkışıp ölürmüş. Yani eskiden ölü çocuk sayısı çoktur. Bunlarıda diyorlar mı ? İri bebek doğarken zor doğar. Sezeryan anne içinde bebek içinde kurtarıcıdır bu durumda
halitefe YaseminBatrk duyduğum en saçma şey heralde doktorlar deli mi o zaman sürekli bebek kilosunu kontrol altında tutmaya çalışıyorlar normal doğum yapacak anneler için 4 kilo ve üzeri için ısrarla normal doğum tehlikeli diyorlar siz her duyduğunuza inanmayın
YaseminBatrk Senayyalcin önceden sezeryan mı vardı evde tarlada bahçede doğuruyorduk diyorlar bir de offff çok konuşuyorlar
Melikekurt07 YaseminBatrk boşver tartmadıkları için onlara 3 kiloda iri geliyodur zaten 😁😁 hani madem tarlada bahçede doğruyo lar iriliği nerden bilmişler gözüne iri gelmiş ondan. Bide şey var bi bebem vardı 6 aylık derdik nazardan çatlayacak diye korkardım diyolar fotoğraf gösteriyolar çirkin bi bebek 😁 ben anladımki eskiler masala bayılıyoor. Mesela hiçbi eski 49 kilodan çok gelin olmamıştır 🤣🤣 ben 49 kilo evlendim efsanesi var kesin bilirsin. Ben çok gülüyorum baya kerpiçten köy evinde ve yokluk anlatıyorlar ama kilosunu biliyo 🤭
suscarparimm YaseminBatrk doğru diyorlar tarlada bahçede çok bilirmiş gibi bir ebe çağırıp doğurtuyorlarmış bu nedenlede doğumdaki kadınların %60 ı kan kaybından ve hijyenik ortam olmadığından ölüyormuş
Zeynepelf Melikekurt07 hagagaagaagagaghha bende 49 kiloyu sadece bizimkilerde sanardım 😂😂😂 hepsi uydurma
Smyydmr YaseminBatrk benim bebeğim 2 buçuk kilo doğdu ama çok zor doğdu. Doktorum bebek küçük olduğu için kendini ittiremedi ondan zor oldu dedi 🤷♀️