Herkese merhaba:)
Hamileligim süresince bu forumda cok zaman geçirdim ☺Simdi kendi dogum hikayemi de yazıp ayrılacağım😊
Öncelikle sorunsuz gecen ikiz hamileligim vardi. Dr 38 haftayı gorucez gibi duruyor diyordu . Benim de pek sancim ve rahatsızlığım olmuyodu hatta hersey cok cok iyi gidiyodu. Son kontrolüm 12 şubat cuma günüydü. Nst bağlandı vs sanci cikmadi. Dr odasında tansiyon ölçüldü ve 14 cıktı. Bırakmadılar bizi 3 saat bekletip 1 saat ara ile tansiyon ölçtüler ve 13 lere düştü. Yalniz dr tansiyonumu takip etmemi istedi o şekilde eve geldik. Cumartesi gunu unuttum önemsemedim. Pazar gunu esimle olcturmeye gittik 16 17 civarı cikti ve o gün aksama kadar düşmedi. Doktorumla da irtibat halindeydik. Tansiyonum aksam da düşmediği icin 14 şubat pazar akşamı yatısim yapıldı. Ilaclar serumlar sonrası tüm gece 15 ve 16 altına düşmedi. Dr cok yükselirse bana haber verecekler bu gece doğum olabilir dedi. Bu arada haftam 35+4 tu cok sukur ki😊 Sabah doktorum geldi ve artik gebelik haftamin iyi olduğunu ve riske atmamamiz gerektiğini, bebeğin eşinden ayrılma riskinin olduğunu anlattı. Bizde endişeli olduğumuz ve doktorumuza güvendiğimiz icin o gün doğum olmasını istedik.
Öncelikle insan cok cok heycanlaniyo😊
Çok hazırlıksız yakalandim doğuma iyiki doğum çantasını hazırlamışım dedim.
Tansiyon yüksekliği olması, coraspin kullanmam sebebiyle yarı uyanık degil de tamamen uyutularak sezaryen doğumum gerçekleşti. Iyiki de tamamen uyutmuslar cunku cok kafam karışıktı kararsızdım ve heycanliydim 😂
Ameliyat masasında insan daha da heycanlaniyo zaten hemen uyuttular.
Ameliyat ile ilgili de şunları anlatıcam.
Öncelikle cani cok tatli biriyim ben. Ameliyattan çıktığımda uyanma odasında beni ayiltmaya çalıştıklarını hatırlıyorum. Karnımda bir agri vardi sanki biri bastiriyo gibi ama dayanılmayacak gibi degil. Narkoz sonrası cok uykulu olduğum için hayal gibi geliyo hersey🤣
Ilk uyandığımda bebeklerim kuvoze girdi mi diye sordum ama cevabı hatırlamıyorum çünkü uyumaya devam etmişim. Ameliyattan çıktığımda esim kapıdaydı onu hatirliyorum ona sordum bebeklerim kuvozde mi diye hayır girmedi dedi o kadar sevindim ki fakat gene uyumusum 🤣sonra odama getirip beni giydirdiklerini hayal gibi hatırlıyorum ama gene uyudum🤣basım cok donuyodu. Bebeklerim yanimda ve hersey cok güzeldi. Yalniz emzirme sonrasi bebislerimden biri hemen yediğini çıkarıyordu annem ve esim farketmiş. Hemen kan aldılar ve kanda enfeksiyon olduğunu söyleyerek kuvoze götürdüler 1 hafta 10 günlük bir antibiyotik tedavisi göreceğini soylediler. Bir bebişim kaldi yanimda ve ben hala tam uyanık değildim herseyi yarim yarim hatırlıyorum. Doğumun ertesi sabahı cocuk doktoru gelerek diğer bebekte de enfeksiyon olabileceğini ve tahlil yapacaklarını söyledi. Aynı şekilde diğer bebeğimde de enfeksiyon cikti ve kuvoze alindi😔😔
Hastanede kaldigim günler zehir oldu. Ptesi doğum yapıp çarşamba taburcu oldum. Çok şükür bebeklerim tedaviye hemen olumlu yanıt verdiği için beni taburcu olduğumun ertesi günü emzirmeye çağırdılar. Hergun süt götürdük ve emzirdim. O arada eğitimler verdiler biberonla besleme emzirme gaz çıkarma gibi. Cokk sukur bebeklerim tam 1 hafta sonra yanimdalardi taburcu oldular ve gormedigim 1 gun bile olmadi😊
Beni en çok uzen sey bebeklerimden birine beslenmesi icin mideye ağızdan hortum indirmişlerdi. Ellerinin üstü mosmordu ignelerden. Ayaklarında surekli iğne vardi damar yolu acıktı morluklar hala daha yeni iyilesti. Rabbim bebeği kuvozde olanlara güç versin cok cok zordu o şekilde görmek her çıktığımda hüngür hüngür ağlıyordum.
Şuan bunları yazarken gene gözlerim doldu😔😔😢
Doğum kiloları 2300 ve 2275 gramdi. Kuvozden çıkarken de 50 gram falan almislardi. Evde cok cok iyi bakımla cok hizli kilo aldırdık annem ve esim hep destek oldular bana.
Yani doğumum hic onemsemedigim aklıma gelmeyecek bir tansiyon yükselmesi yüzünden oldu. Idrarda protein çıkmadı.
Yalnız son haftalarda cok fazla burun kanamam oluyodu. Korkutmak istemem ama hamileliğin sonlarına doğru yaşanan burun kanamaları ve baş ağrıları onemsenmeyecek gibi değilmiş.
Sezaryen de hic korktuğum şekilde olmadi . Dediğim gibi bunyem cok hassas olmasına rağmen tamamen uyutularak oldum ve sonrasında pek ağrı hissetmedim. Ilk uyandığımda bir agri vardı ama ağrı kesici bağlıydı elimde bir düğme ben bastikca agrim azaliyodu. Yürütmek için geldiklerinde ayağa kalkarken baş dönmesi vardi birde yürürken ufak bir agri oldu ama o da cok uzun surmedi. Eve geldim bebeklerim gelene kadar ben rahat hareket edebilir hale geldim. Şuan 3 haftam bitti ve ben eğilip kalkma ev isi yapma her turlu rahat hareket edebiliyorum hic agrım yok.
Bu arada doğuma 70 kilo ile girdin 3 haftada 52 kilo ya düştüm hamile kalmadan önceki kilomun da altına. Emzirme süt sağma koşturmaca derken kilolar da gidiyo.
Bebeklerim cok sukur suan yanimda ve ben başlarından ayrilmiyorum🙂
Inşallah herkes sağlıcakla kucagina alır bebislerini😊
Tavsiyem bol bol hamile fotoları cekin.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin😊sormak istediğiniz olursa da seve seve cevaplarım