Elifomerr benim de ilk dogumum olucak sanki bin tane dogurmus gibi rahatim🙈 herkese ayni yorumu yaziyorum ama olan bu gercekten. Dunya uzerinde sezeryan sadece ve sadece %3 gerceklestiriliyor. yurtdisinda herkes sezeryandan korkuyor cunku o bir ameliyat. Soyle dusunun normal dogumu bu kadar kadin yapmis, simdiki gibi agri kesici, epiduraller vs de yok tarlalarda, evlerde yapmis hem de eger o kadar dayanilmaz ve korkunc bir sey olsaydi normal dogum yapan hic bir kadin 2.,3. Cocugu yapmaya cesaret edemezdi. Yani tum disi canlilar yapiyor extra biseye gerek yok dogamiz buna musait, kendinizi bunlari dusunerek sakinlestirmeye calisin, burdaki normal dogum veya sezeryan hikayelerini okumayin herkesin dogumu da hamileligi de kendine has, ona kolay gelen size zor gelebilir yada tam tersi. Tabi ki saglik problemi olusursa riske atmayin asla sezeryan olun direk ama eger herseyiniz normalse kendinizi sakinlestirmeyi deneyin bence. Bebek nasil gelirse gelsin, onemli olan saglikli olmasi zaten siz simdiden kendinizi de bebegi de strese sokmayin birakin o nasil gelmek istiyorsa oyle gelsin 🌸