mutluugizz Bende normalde sürekli tutan birisiyim ama bu sene hamileyim tutamayağım doktorum bile 3 saatte bir mutlaka bir şey Yemen lazım dediği için bebeğimin sağlığı için Allah affetsin 😑
Morphi Kevakar icimizde kucuk bo insan besliyoruz aksam alcak vitamini diye tum gun susuz ac birakmak ne bileyim dinimiz acimasiz degil anlayis dini gebeyken tutmayiverin
Kevakar Morphi yoo zaten illa tutucam demiyorum sadece hamileler napcak ne düşünüyorlar onlara da bir sormak istedim..Evet sonuçta dinimizde de bir zorlama yok🌺
prensescikk Kevakar bende ılk gebeliğim 14 haftalıgım ramazan ayında oruc tutamıcam kazasını edicem artık
Kevakar ikiponcik_annesi beni anlayan birini buldum🙏☺️Bnde illa tutmalıyım diye şart koşmuyorum kendime ama insan üzülüyor tutamayınca da..burda ki herkes de bebeğini düşünüyo kimsede bile bile riske atmaz zaten🌼ben de doktoruma danışıcam tutma derse tabiki de zorlamam rabbim bebişlerimizi korusun🌺
ikiponcik_annesi Kevakar valla canım bi günde olsa kendimi bi denemek istiyorum ben herkesin düşüncesi kendine tabii 🤷♀️
_koala Kevakar bizde 36 haftalık olduk kesinlikle önermem geçen hafta tuttum bebek kıpordamadı o kadar korktum ki bni acil ameliyata alcaklardı yemek filan yedim kendime geldim
birprensesvebirprensannesi Kevakar İlk gebeligimde kadir gecesinde tutmayı istedim ve dayanamadım. Normalde de zor dayanabilen bir insandım bünyem çok zayıf o yüzden şuanda da tutmayı düşünmüyorum zaten eşimde müsade etmiyor ona karşı gelip tutmak da zaten günah. En sağlıklısı doğumdan sonra yavaş yavaş tutmak diye düşünüyorum 🙏
Kevakar Mom040 doktor bi sıkıntın hastalığın yoksa tutabilirsin senin tercihin diyor..kararsızlığım var olan hastalığımdan dolayıydı..Benim sorma amacım burdaki hamişler ne düşünüyor .🤰🏼Ama illaki tutucam da tabiki demiyorum 👼🏻Rabbim sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin bebişlerimizi🌺
SB_ Kevakar dinimizde hamileyken oruç tutmak farz değil bebeğin sağlığı açısından .. Yasak değil ama farzda değil
Damys Kevakar kendin için değil minnacık yavrunu aç ve alman gereken vitaminlerden mahrum bırakmamak adına tutmamalısın bence. Allah nasip ederse bir dahaki ramazana tüm günlerinde tutarsın zaten
Mervehtp81 Cdlmeryem ne kadar yemesenizde o çocuk su isticek gunluk su tuketimi asiri onemli bence riske girmeye degmez bizden besin bekleyen bi canli var karninizda kazasini yapabiliriz zorlamanin geregi yok diye dusunuyorum
ftmlgz Kevakar benim annem ablalarıma hamileyken oruç tutmuş prematüre doğum yapmış 83 yılı şartları eve göndermişler. Ablamın biri 52 günlükken vefat etmiş. Besleyememiş annem . Ben önermem illa ki sonrasında kazasını yapabiliriz. Bebeğinizi o kadar uzun süre susuz ve aç bırakmak doğru değil diye düşünüyorum
aylin08166 Kevakar onca saat bebek aç tutulur mu yazık günah bu senede tutmayıverelim bişey olmaz kazası tutulur bişey olur yani ben bebeğime kıyamam
04052016mh Kevakar bende ilk gebeliğimde Ramazan 7.ayıma denk gelmişti tutamadım daha duruyor borcum, bu sene 3 aylık olacak Ramazan da tutucam inşallah birşey çıkmazsa sahur da doyurucu şekilde yersem idare eder diye düşünüyorum tabi oğlum zorlamazsa 😊🤷🏽♀️
serpilfethullah 04052016mh hiç tutmadiysan borc olmuyor ki tutamadginiz orucun zekatini verebilirsiniz