Mervekaynak Hanımlar şeker yüklemesi yaptıranlardan bilgi istiyorum. Olması gereken normal değerler nelerdir? Açlık ve tokluk şekerinin kaç olması gerekiyor doktorun sorun yok demesi için. Ben bu hafta yaptırıcam biraz korkuyorum çıkar diye 🤔
058elf Mervekaynak gece 12 den sonra bi şey yememen gerekiyo açlık 70-90 arası ama şekerden sonraki değer doktorun vereceği mg bağlı sanırım ben 75 mg içtim 110-180 arası yazıyodu
sumeyye60 Mervekaynak 75 gram şeker yüklemesi yapılmıştı bana Açlık değerinin 90′ın altı olması lazım benimki 74 çıkmıştı. Tokluk kan şekerinin de 140′ın altı çıkması lazım diye hatırlıyorum. Benimki en yüksek 108 çıkmıştı.
Edaaaa53 Mervekaynak Eğer 50 gr yükleme yaparlarsa tokluk kan şekeri oranınız 140 ’dan aşağı olmalı normal sayılması için. Eğer 75 gr yükleme yaparlar ise onun da 1. Saat 180 ’den aşağı 2. Saat ise 153 ’den aşağı olması gerekiyor :)
Mervekaynak Edaaaa53 kaç Gr yaparlar şuan için bilemiyorum… Kilo bu konuda önemli mi acaban ben 70 ile hamile kaldım şuan 80 kiloyum 27. Haftamizdayiz kilodan dolayı korkuyorum aslında çünkü bir anda aldım bu kiloyu
Edaaaa53 Mervekaynak kiloyla bir alakası olduğunu düşünmüyorum hızlı kilo tansiyon vs buna sebep olabiliyor diye biliyorum ben normalde zayıftım ama hemen hemen 10 ’a yakın kilo aldım geçen hafta yaptırdım bişey cıkmadı çok şükür 🙌 ayrıca benim tatlıyla aram çok iyidir pekmezler ballar çok tüketirim 🥰 endişe etmeyin bir şey olmaz Allah’ın izniyle
Keremiko Mervekaynak benzer kiloyla hamile kaldim 5. Ayda ani bi kilo artisi olmustu seker yuklemesini de 27. Haftada yaptirmistim doktorum 75 mg yaptirmami istedi. Aclik 90 alti olmasi gerekiyor. Sonra sizden sekerli icecegi icmeniz isteniyor ve 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz o deger de 180 bazi laboratuvarlara gore de 200 un altinda olmasi gerekiyor. Ardindan 1 saat daha beklediginizde 140 in altinda deger çikmali. Bu 3 olcumden herhangi birinde sinir degeri asiyorsa doktorunuz dahiliye yonlendirebiliyor. Ki benim sadece ilk saatin sonundaki degerim 220 cikmasina ragmen şu an dahiliye doktoru ile takip yapiyoruz. Insulin vermeden yediklerime dikkat ederek aclik tokluk seker olcumlerimi evde yaparak 10 gunde bir dahiliye doktorhna gostererek sureci ilerletiyoruz.
MKrasnic Edaaaa53 ben hızlı kilo aldım ve gebelik şekerim sınırda çıktı. Bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor olabilir, fakat hızlı kilo alındıysa, çok acıkma hissediliyorsa, çok susama yaşanıyorsa kontrol edilmesi gerekir ☺️😊
babyandmom1 Mervekaynak öncelikle gece 12 den sonra bişey yiyip içmeyin ilk önce açlık kanınız alınır büyük ihtimalle ilk 50lik test yaparlar açlık kanınız alındıktan sonra onu içiyorsunuz. 1 saat sonra tekrar kanınızı alıyorlar. Tecrübe ettiğim kadarıyla açlık kanınız normalse 1. Saat kanınızın 140 altı olması durumunda şekeriniz yoktur. Ama 140 üstü çıkarsa 100lük testle tekrar yükleme yapılabilir. Hiç korkmayın bu testin zor bir tarafı yok sadece biraz aç kalıyorsunuz.
Mervekaynak babyandmom1 ay oda son günlerde pek dayanabildigim bişey değil ama dayanicaz mecbur çok teşekkür ederim sağolun 💕💕
Ozlem23 Mervekaynak testin kenarında referans değeri diye yaziyo zaten ben ezbere biliyorum ordan bakıyorum test yaptırınca
Mervekaynak Keremiko aynen bende 5.ayda ani bir kilo artışı yaşadım bende 27. Haftada yaptırıcam şeker yüklemesini. Nasıl yönlendiriyor doktor bilmiyorum bakalım göreceğiz cumartesi günü. Çıkar diye büyük bir korku var bende nedense
Keremiko Mervekaynak Çıksa da korkmayin dahiliye doktoruyla ve kendiniz kontrol altina alirsiniz. Seker yuklemesinden sonra hizli kilo artisim durdu.pilav patates ekmek sekeri yuksek meyveler biraz bunlari azaltip yada erken ogunlere cekmeye calisirsaniz halledersiniz
Mervekaynak Keremiko çok teşekkür ederim. Çok sağolun. Doktorum beni hamileliğin başından beri bunlar için uyarıyor ekmek pilac makarva ve tatlı meyvelerden uzak dur dedi Bende hep dikkat ettim günde 1 portakal yediysem.mandalina yemedim mesela hep dikkat ettim
Keremiko Mervekaynak rica ederim. Arada kacamaklar olabiliyor dahiliye doktoru da diyor insaniz arada boyle seyler olabilir diyor. Sonucta bi can tasiyosunuz az da olsa nefsi koreltecek kadar yemenin zarari olmaz diye dusunuyorum. Saglikla kalin.😊