Arkadaslar hep nasip olur mu diye dusunuyordum hamd olsun nasip oldu heyecanla anlatmak istiyorum..m😍😍 Benim dogumum 38+1 den sancilarim başladı 2 gun boyunca ara ara sancim oluyor gece şişkinlik sandigim kasilmalarim olmaya basladi tabi cevremde (sözde tecrübeli anneler) dogum sancisi oyle kolay degil sevinme falan diye diye artik çektiğim sancilarin dogum sancisi olmadigini dusunmeye başladım. 38+3 sabah uyandigimda karnimda kabizlik gibi bi siskinlik vardı lavaboya gittim ikinmalarimla ama sadece bi akinti icinde hafif kan vardi nişan dedikleri şey oydu galiba.tabi korkuyla eşimi aradim hemen geldi hastaneye gittik.muayene de doktorum açılman 4 cm yolu yarilamissin masallah dedi yatisimi yapti. Dogumhaneye kaydimi olusturup odaya gittikten sonra sancilarim bes dakka da bire düştü saat tam 12 de sancilar duzenli hale geldi sağolsun görümcem yanimdaydi sürekli belime masaj yapiyordu ebe saatte bir gelip açıklığıma bakiyordu en son sancılar terletecek boyuta geldiginde ebem acilmamin 6-7 cm oldugunu ilk doğum oldugu icin uzun süreceğini söyledi tabi ben tukenmistim artik ne olacaksa olsun diyordum sicak suyun altına giriyordum sguat yapmaya çalışıyordum.ebenin son muaynesinin uzerinden yarim saat gecmeden çok kötü lavaboya gitme isteğim oldu koştum lavaboya ikinmaya basladim o anda önde bi baski hissettim kostum gorumceme ebeyi cagirmasini söyledim ebe geldiginde bebegin başı dogum kanalindaydi hadi canım ıkın cok az kaldi demesinin ardindan 15 dakka icersinde oğlumun sesini duydum hamd olsun 😍😍🥰🥰🥰 tabi dogumdan sonra bebisimin inlemeli solunumun sıkıntısı oldugu icin 4 gun yogunbakimdaydi . Söyleyeceğim şu ki gercekten dogumun tarifi yok cok zormuydu diye soracak olursaniz inanin anlatildigi gibi hic değil allah dayanma gucu veriyor hele ki yavrucagin sesini duyduktan sonra hicbir acı kalmiyor 🥰🥰🥰cok uzattim hakkınızı helal edin 😊😊😊😊